Головне

Кубок України. 1/4 фіналу. Десна - Шахтар 0:2. На курйозі та класі

26.03.2014 15:54 891 0
Кубок України. 1/4 фіналу. Десна - Шахтар 0:2. На курйозі та класі

Донецький Шахтар прогнозовано пробився до півфіналу Кубку України-2013/14, здолавши у не дуже простому матчі чернігівську Десну. Долю протистояння вирішили курйозні взяття воріт у стартові п'ять хвилин другого тайму.

Нечасто, напевне, можна побачити аншлаг на домашніх зустрічах Десни, але сьогодні це сталося. Як-не-як, а на чвертьфінальний поєдинок у Кубку завітав чинний чемпіон України. Наперед забігаючи, можна зазначити, що вболівальники ще довго не хотіли відпускати гірників з поля, прохаючи тих сфотографуватися, або ж вимагаючи автографи. Зокрема, "постраждали" бразильці Шахтаря.

Щодо самої гри, то перша половина, власне, як і сам матч, пройшла з перевагою донеччан. Було тільки одне "але". Вони ніяк не могли створити реальну небезпеку біля воріт Федоренка. Можна пригадати лише кілька ударів здалеку, які воротар переводив на кутові. А от стандарти у цей день у Шахтаря не виходили. Гравці Десни, які більше звикли до силового футболу у Першій лізі, відбивалися досить легко. Не міг зіграти на користь гостей і стан газону.

Що не вийшло у першому таймі, те вдалося на початку другого. Уже на 50-й хвилині Шахтар був попереду 2:0. Спочатку Кобін, виконуючи навіс, закинув м'яч за комірець Федоренку. Воротар такого не чекав, тому не дотягнувся. Не чекав від себе, напевно, такого і сам Василь. А ще через дві хвилини відзначився Едуардо. Він добив м'яч за лінію воріт після сейву Федоренка та не дуже вдалої дії захисників, які мали винести просто подалі. Футболісти чернігівського клубу апелювали до арбітра, що голкіпер на лінії зупинив цей удар, проте м'яч таки залетів за лінію.

Після отриманої переваги "помаранчево-чорні" збавили оберти, а Десна нічого створити так і не зуміла. Пригадується лише один хороший момент. На 45-й хвилині пройшла контратака 3 в 1, Картушов протягнув м'яч до штрафної Каніболоцького, після чого мав віддавати на зовсім вільного партнера, але забарився, і захисники помилку свою виправили.

На тому звіт можна і завершувати. Шахтар здобув прогнозовану перемогу і тепер чекатиме, хто ще складе йому конкуренцію у півфіналі.

Коментарі ()