Головне

Ліга Європи. "Базель" - "Дніпро" 2:0. Валентинів день

15.02.2013 00:24 1161 0
Ліга Європи. "Базель" - "Дніпро" 2:0. Валентинів день

Яскравий виступ "Дніпра" на груповому етапі Ліги Європи призвів до того, що "Базель", з яким жереб звів українців у першому стиковому раунді, був сприйнятий вітчизняними любителями футболу як цілком прохідний суперник.

Більше того, найбільш самовпевнені вболівальники дозволили собі дивитися у майбутнє через голови швейцарців і розмірковувати, на кого ж буде краще вийти в 1/8-ій - на "Ліверпуль" чи на "Зеніт". Тим не менш, варто було пам’ятати, що саме "Дніпро" грає в основній сітці європейського турніру вперше за 7 сезонів, а у весняній його частині - взагалі за 8. А от "Базель", хоча до категорії континентальних грандів і не належить, все ж є постійним учасником групових турнірів, а лише рік тому грав у плей-офф Ліги Чемпіонів, по дорозі туди вибивши сам "МЮ".

Тобто суперник дніпропетровцям дістався досить серйозний, і точно набагато досвідченіший, що і підтвердив перший матч. "Дніпро", хоч і володів ініціативою, більшість ігрового часу своєї кращої гри не показував і близько. Не надходило гостроти із зазвичай активного лівого флангу Стрініча-Коноплянки, непомітним був і Джуліано.

Не йшла звична комбінаційна гра із самого початку поєдинку, а по мірі того, як газон "Санкт-Якоб Парку" заносило снігом, грати у пас ставало лише важче. Дещо пожвавив гру гостей в атаці вихід на поле після перерви Матеуса та Селезньова, але жаданого результату це так і не принесло.

Натомість швейцарці свої шанси використали. Героєм поєдинку став Валентін Штокер, який у день свого покровителя відзначився до перерви голом, а в другому таймі - результативним пасом на Штреллера.

Отримавши перевагу у два м’ячі, базельці впевнено довели зустріч до переможного завершення і тепер можуть спокійно вирушати до України, де на матч-відповідь точно вийдуть у статусі фаворитів пари.

Що ж, нам лишається лише сподіватися, що в ролі аутсайдера "Дніпро" зможе показати себе краще, аніж цього вечора. Бо саме у такому статусі восени дніпропетровцям вдалося здивувати усіх нас, пробившись до цієї стадії змагань. Тож, критикуючи українців за відверто невиразну гру, не будемо забувати, що сама присутність їх на лютневому етапі ЛЄ - це вже успіх. Хоча й зупинятися на ньому зовсім не хочеться.

Коментарі ()