Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Карпати" 3:1. Підстава для звільнення?

19.03.2012 22:19 1167 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Карпати" 3:1. Підстава для звільнення?

Володимир Шаран програв третій поспіль поєдинок першості України у якості головного тренера "Карпат" та поставив своє майбутнє у львівському клубі під дуже великий знак питання. Про те, що невдача у принциповому - з моменту приходу Маркевича в Харків та справи, що зараз розглядає Лозанна - поєдинку може дорого коштувати тренеру говорили ще до матчу. Поки що звістки про звільнення Шарана немає, але ситуація може змінитися в будь-який момент.

Адже, чесно кажучи, гра, котру продемонстрували його підопічні у звітній грі була далека від стандартів, що говорили б про можливе повернення "Карпат" на ті позиції, до яких вони привчили у останні роки. Команда не приховувала, що нічия її цілком задовольнить і затягувати час воротар Тлумак почав вже на 13-й хвилині гри. Зазвичай, футбол не вибачає такого ставлення до себе і карає тих, хто вже занадто відверто оголошує про відсутність в них амбіцій щодо перемоги.

Не став винятком і цей матч. Єдиний гол, котрий провели гості став наслідком швидше не зовсім вдалої гри захисту та воротаря Дішленковіча, ніж якоїсь титанічної роботи "зелено-білих" по скороченню рахунка. Так, варто відзначити Федецького, котрий скучив за грою та не розгубився у ситуації, що призвела до взяття воріт. Незабаром Артем міг скористатися ще однією помилкою суперника. А що ж інші? Лукас одного разу міг добивати, коли Дішленковіч (ой, повернеться Горяінов в рамку) не зафіксував сферу в руках після пострілу Еріка, але не відчув момент. Все, більше шансів не було.

"Металіст" навіть на фоні відчутної втоми після драматичної гри в Греції виглядав значно більш цікаво. Маркевич наважився випустити одразу двох номінальних нападників, Девіча та Крістальдо, однак насправді Марко грав на позиції Тайсона, котрому дали відпочити. Усі інші були на місці, з перших хвилин побігли в атаку і не зупинялися поки не гарантували комфортну перевагу в рахунку. Соса, Бланко, Крістальдо робили все, аби порадувати вболівальника і третій гол, автором котрого став Джонатан, став просто міні-шедевром.

При цьому всі свої трюки вони виконували у доволі сильному тумані, на котрий поскаржився навіть зазвичай доволі стриманий в цьому плані Маркевич. Проте його хлопцям вдалося зробити так, що ця перешкода не стала вирішальною. "Металіст" продовжив переслідувати лідерів і, якби не складний графік у найближчі тижні, можна було б прогнозувати, що інтрига в боротьбі за місця в Лізі Чемпіонів буде збережена до кінця. Але про те, як сумістити гонитву за двома зайцями, українським та європейським, у Харкові подумають пізніше. А поки є привід порадіти тому, що перспективи команди - на відміну від "карпатівських" - виглядають зовсім не туманними.

Коментарі ()