Головне

Прем'єр-ліга. "Динамо" розбиває "Дніпро". Що ще потрібно зробити для відставки Рамоса?

28.08.2011 10:55 1065 0
Прем'єр-ліга. "Динамо" розбиває "Дніпро". Що ще потрібно зробити для відставки Рамоса?

Вже другий поспіль матч чемпіонату України у Дніпропетровську отримує горде ім'я "матч туру". Але, як і зустріч з "Шахтарем", гра "Дніпра" та "Динамо" інтригуючою та захопливою не вийшла.

Якщо тоді господарів вистачило на 6 хвилин, то цього разу протрималися вони 24, доки за одну хвилину м'яч двічі не побував у воротах Лаштувки. Спершу при подачі кутового не втримали захисники Попова, і одразу ж Алієв чудовим пасом вивів Мілевського сам на сам з воротарем - Артем свою нагоду не змарнував.

Хоча сама гра до цих голів не показувала такої різниці у рівні команд. "Дніпро" комбінував, його гравці часом обігравали "динамівців", були і удари по воротах, але або неточні, або надійно грав Шовковський. Але "дніпряни" билися, як у переносному сенсі, так і майже в прямому (ще до "подвійного удару" ледь не побилися Боатенг із Мілевським, але вчасно партнери відтягнули їх один від одного).

Та результат у футболі робить не боротьба, а забиті голи. І треба сказати, що оборона "Дніпра" давала суперникам набагато більше нагод змінити рахунок. Чого вартий лише вихід один на один у виконанні Ідейє, який міг стати повторенням голу Мілевського! Але тут уже Лаштувка вдало зіграв, не давши нігерійцеві як слід пробити по воротах. Ще одного разу Алієв зовсім трохи не дотягнувся, аби головою переправити м'яча до порожніх воріт. І це все - лише перший тайм, у якому для "Динамо" двох голів таки виявилося мало. Вже на третій компенсованій хвилині прийшов третій гол після того, як Ідейє та Ярмоленку дозволили в упор розстрілювати Лаштувку. Якщо удар Брауна Ян ще відбив, то з добиванням Андрія впоратися він уже не міг: м'яч від стійки влетів у ворота.

Рамос із відчаю провів у перерві одразу три заміни: Антонов, Джуліано та Кравченко мали рятувати "Дніпро". Але на перших хвилинах другого тайму міг робити це і Коноплянка, який добре втік від Сілви на фланзі, але пробив трохи повз дальній кут. А далі стався епізод, який, з огляду на введення в Україні покарань за повторами, може мати неприємні наслідки для "Динамо", а саме для Бетао. Бразильський захисник боровся з Калінічем, в результаті чого обидва опинилися на газоні. Але, падаючи, Бетао непомітно для рефері вдарив ліктем хорвата в обличчя. Чекаємо на повторення покарання, яке за схожий вчинок отримав Фернандіньо? Сьомін же після того, як повтор епізоду кілька разів показали на табло, бразильця замінив на Юссуфа.

Африканець з'явився на полі дуже вчасно. Вже за кілька хвилин він перервав гострий простріл Коноплянки, який могло замкнути одразу кілька гравців "Дніпра". І одразу ж в оборотці могло "Динамо" забивати четвертий м'яч, коли пішла контратака два в два. Але Ідейє знову невдало розпорядився м'ячем, чи то пробивши повз ворота, чи то віддавши пас на пусте місце. Та не страшно, адже "Дніпро", схоже, винайшов нове футбольне правило: "Не забиваєте ви - ми дамо вам спробувати ще раз!". За кілька хвилин Ярмоленко, на якому нібито висіли двоє оборонців, без проблем прийняв м'яча у штрафному майданчику і потужно пробив повз Лаштувку.

А що ж напад господарів? "Дніпро" провів багато атак, але різноманіттям вони не відрізнялися. Завершувалися вони або сильними й невлучними дальніми ударами, або навісами чи прострілами з флангів у штрафний, де м'яч діставався захисникам киян. Тож вболівальники господарів могли надто не сподіватися на ці потуги, і зосередилися на дружніх перекличках з гостями: фанати підтримували один одного, співали через усе поле "Червону руту" та гімн України, а також передавали привіт "Металісту". В такій невимушеній атмосфері і добіг матч до свого кінця.

Які висновки можна зробити з цього матчу? "Дніпро" і близько ще не є українською "третьою силою". На жаль, зараз це команда, у якій відсутній захист, а напад має виключно сумбурний характер. Про "Динамо" ж можна сказати лише те, що помилками такого суперника вони вміють користуватися на повну.

Коментарі ()