Головне

Стороженко: Збірна України повинна складатися з українців за походженням

10.06.2010 11:00 453 0

Національна збірна України повинна складатися з українців за походженням. Так прокоментував можливу натуралізацію сенегальця Папа Гуйе віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко

"Я впевнений, що нам не потрібна, так би мовити, поголовна натуралізація. Нам не потрібно натуралізовувати всіх, хто цього бажає, заради того, щоб цей футболіст мав можливість грати за збірну України. Все ж це - національна збірна України.

Я не прибічник маргінальних поглядів в житті і політиці. Я поважаю людину, будь-якого віросповідання або кольору шкіри. Але в збірній команді України повинні грати українці. І українці не по отриманню паспорта, а українці за походженням.

Я глибоко поважаю Папа Гуйє за його відношення до справи. Я глибоко поважаю гравців інших клубів - того ж Фернандіньо або багатьох темношкірих гравців київського "Динамо", або з інших клубів. Тому - підсумок: нічого поганого в натуралізації Папа Гуйє я не бачу, якщо він потрібний Мирону Богдановичу. Але я бачу можливість зробити так, щоб збірна команда України складалася з українців за походженням", - заявив Стороженко в радіопередачі "Мова футболу", інформує МОСТ-Харьков.

Коментарі ()