Головне

Селюк: Суркіс і Данілов підуть з посад, якщо не буде змін

07.04.2010 11:27 426 0
В разі відсутності змін в українському футболу президент ФФУ Григорій Суркіс та президент Прем'єр-ліги Віталій Данілов залишать свої посади.

Про це заявив колишній віце-президент донецького "Металурга" Дмитро Селюк в інтерв'ю "Газеті по-киевски".

"Не думаю, що "Шахтар" так сильно намагається отримати владу. Ахметов не захоче очолити ФФУ. Відмова Луческу від збірної - зайве тому підтвердження. Президент "Шахтаря" ратує за рівні права для всіх клубів і незалежність керівництва ФФУ. Зараз існує конфлікт інтересів, коли ФФУ і "Динамо" очолюють брати", - сказав мешканець Каталонії.

За його словами, якщо нічого не зміниться, президент ФФУ залишить своє місце, як і президент УПЛ. "Так відбулося в Росії, коли пішов Колосков, а потім і Мутко".

На думку Селюка, важливіше змінити систему, а не Іванова на Петрова.

"Я хоч і не раз опонував Григорію Суркісу, але готовий визнати, що ця людина зробила для українського футболу дуже багато. Просто влада повинна бути обмежена в часі. І важливо враховувати не хто, а як нові люди мають намір вивести наш футбол на якісніший рівень. Інакше прийде інша влада, а корупція залишиться, і доведеться виганяти вже їх. Потім наступних. І так по колу", - впевнений функціонер.

Як вважає колишній керівник "Металурга", зміна футбольної верхівки зріє незалежно від нової влади в країні.

"У президента ФФУ немає обмежень щодо висунення своєї кандидатури на повторний термін. Відповідно, люди довкола нього розуміють, що керівника ніхто ніколи не зніме", - додав Селюк.

"У підсумку отримуємо команду людей пенсійного віку, слабо розбираються у футболі, які протирають штани на своїх посадах, думають лише про зарплату і як побільше вкрасти. Вони часто дають помилкові поради Суркісу, що й формує систему. Апарати що ФФУ, що УПЛ можна урізати наполовину, і український футбол від цього анітрохи не постраждає", - переконаний футбольний менеджер.

Водночас Селюк зізнався, що не бачить в Україні жодної людини, "яка пропонувала би хоч щось путнє для розвитку нашого футболу".

Коментарі ()