Головне

Перший тайм українського дербі за "Динамо"

12.03.2009 20:53 717 0
Перший тайм українського дербі за "Динамо"

 Історичне українське дербі єврокубкового ґатунку більш вдалося "Динамо", хоча і гості добряче попсували нерви команді Юрія Сьоміна, а особливо постарався Коельо.

На відміну від матчу чемпіонату України, де "Динамо" в Харкові легко переграло "Металіст", їх двобій у Києві видався більш видовищним і здебільшого це стосується гри підопічних Мирона Маркевича. "Металіст" не знітився і гра на контратаках могла їм принести позитивний результат.

Стартові склади команд були прогнозованими і команди, що добре знають один одного навряд чи могли чимось здивувати.

У першому таймі ігрова та територіальна перевага була зав динамівцями, але забити першим міг "Металіст". На 16-ій хвилині Олійник віддав у центр штрафної на Валяєва, який пробив з 10 метрів вище воріт. Це був єдиний шанс в атаці для "Металіста" у першому таймі.

Кияни ж грали широко і небезпека йшла майже від всіх гравців півзахисту та нападу. В одному з моментів удар Кравця приходиться поруч зі штангою. На 30 хвилині після навісу у штрафну Вукоєвич не зумів замкнути простріл.

Не йшли цього вечора стандарти в Алієва. Втім після одного з них Алієв з 2 метрів пробив поруч зі штангою. Мілевського в цій грі гарно прикрили і форвард "Динамо" здебільшого заробляв штрафні, але на ударну позицію його не допускав захист "Металіста".

Ще один удар Корреа в середині тайму потягнув Горіянов.

У зпаключній 45-хвилинці "Металіст" зробив висновки і став ще більш активним. На 48 хвилині Олійник обігрався з Коельо в стінку і той вийшов на побачення з Богушем з гострого кута, пробив і  м`яч пролітає поруч зі штангою.   

"Динамо" не стало довго чекати і стрімка атака правим флангом завершується навісом Алієва у штрафну і Кравець не зумів перекинути Горяінова.

На 54-ій хвилині "Динамо" дотисло "Металіст". Алієв з кутового навісив у штрафну і м`яч від Мілевського впав на голову Вукоєвичу, котрий пробиває у кут воріт - 1:0.

Забитий гол змусив Маркевича випустити Девіча замість Олійника, який своїм бажанням забити колишній команді вже був отримав попередження і йшов на червону картку.

Гра у Девіча не пішла і небезпеку створював лише Коельо. На 72 хвилині англійський рефері цілком міг призначити пенальті у ворота "Динамо", коли у боротьбі з Михаликом та Бетао впав Коельо. Замість 11-метрового Райлі показав бразильцю жовтку картку за симуляцію.

Останні 15 хвилин на полі пішла відкрита гра, але без загострення у штрафній і майже без ударів. На 90 хвилині міг збільшити рахунок Мілевський. Алієв виклав м`яч під удар своєму партнеру на нічних клубах прямо в ноги, але той з 12 метрів пробивав у кут воріт, і Горяніов парирує цей удар.

У додані арбітром хвилин "Динамо" пішло в наступ, але більш забити вже не змогли. За тиждень у Харкові для "Металіста" буде матч року і в цьому двобої найцікавіше чекає попереду.

Коментарі ()