Головне

Легкої прогулянки для чемпіона не вийшло ВІДЕО

02.03.2009 20:47 514 0
Легкої прогулянки для чемпіона не вийшло ВІДЕО

На перший матч національної першості у 2009 році Мірча Луческу відправився без лідера півзахисту Фернандіньо та основного форварда Олександра Гладкого. Схоже, задум тренера був у тому, щоб дати провідним гравцям відпочити перед матчем з "Дніпром" 7 березня та московським ЦСКА 12-го. До того ж у складі "гірників" із перших хвилин грав лише один форвард - Андріано, а викликаний у зимову паузу з "Металіста" Фомін навіть не був заявлений на матч. Проте взяти маріупольську фортецю "малою кров'ю" не вийшло.

Головний тренер "Іллічівця" Ілля Близнюк виставив одразу п'ять номінальних захисників із початку матчу. Однак саме екс-металурги створили першу реальну нагоду для взяття воріт гостей - це П'ятов взяв удар Дмитра Воробея на 18 хвилині. А у відповідь "гірники" розіграли чудову комбінацію із прострілом Шевчука на Гая, і колишній маріуполець відкрив рахунок у матчі.

Як після пропущеного голу перевтілилася команда Близнюка! Наче забувши про п'ятьох номінальних захисників та чемпіонський статус гостей, господарі пішли вперед - і не безуспішно. Склалося враження, що якщо до перерви маріупольці просто пристрілювалися, то після відпочинку одразу поновили статус кво. Рецепт таких вдалих дій проти донеччан - пресинг на усіх ділянках поля.

Гольові моменти підопічні Близнюка мали на 28 та 48 хвилинах, а забив у падінні головою Микола Кашевський на 52-ій. Асистував точним навісом зліва той же Дмитро Воробей.

"Шахтар" кинувся вперед, а Луческу випустив Селезньова. У ці хвилини команди обмінювалися гострими випадами - відкритий футболу у виконанні клубу на передостанньому місці проти "Шахтаря" у чемпіонаті України - рідкість. Маріупольці грали розкуто і практично у жодному компоненті не поступалися гостям. А на 75-ій хвилині Воробей просто таки мав вирішувати долю поєдинку, однак після його виходу сама на сам із П'ятовим, голкіпер "Шахтаря" зміг трішки пальцями зачепити м'яч і спрямувати його у стійку!

До свого голу "гірники" самі змарнували кілька нагод, або ж на висоті був Шуховцев. Проте він навіть не ворухнувся після удару зі штрафного у виконанні Срни на 82 хвилині - 1:2 і за десять хвилин "іллічам" доводиться знову відіграватися. До честі маріупольської команди, вона не здалася і великими силами шукала щастя біля воріт "гірників". Однак, чемпіон не пропустив.

Як підсумок - "Шахтар" важко взяв три очки у перегонах за київським "Динамо", проте за грою скромний "Іллічівець" нічим не поступався іменитим суперникам.

"Іллічівець" - "Шахтар" 1:2 (0:1)

Голи: 0:1 - Гай (22), 1:1 - Кашевський (52), 1:2 - Срна (82)

"Іллічівець": Шуховцев, Нефьодов, Соляник, Чучман, Кирильчик, Кашевський, Савін, Кривошеєнко, Ситник (Беганський, 85), Воробей, Ліма

"Шахтар": П'ятов, Срна, Кучер, Іщенко (Чижов, 46), Шевчук, Хюбшман, Гай, Жадсон, Вілліан, Ілсіньо (Селезньов, 56), Адріано (Морено, 71)

Попередження: Кирильчик (38), Савін (53), Воробей (80)

0:1 - Гай (22)

1:1 - Кашевський (52)

1:2 - Срна (82)

Відео Террикон

Коментарі ()