Головне

Збірна України (U-17) розпочинає боротьбу у кваліфікації Євро-2009

22.09.2008 20:47 315 0

У понеділок, 22 вересня, юнацька збірна України (футболісти 1992 року народження) вирушила до Рейк'явіка, де вона візьме участь у першому кваліфікаційному раунді Євро-2009 (U-17). Суперниками підопічних Олександра Головка стануть команди Ісландії, Швейцарії та Норвегії, матчем проти якої 24-го числа "синьо-жовті" і стартуватимуть у відборі.

До заявки нашої збірної потрапило 18 виконавців, левову частину яких делегували київське "Динамо" та донецький "Шахтар" - по шість і п'ять відповідно. За словами Головка, в Ісландії виступатимуть майже всі найсильніші українські гравці, за винятком півзахисника Руслана Куриленка з франкфуртського "Айнтрахта" та динамівського оборонця Артема Сухоцького, який через травму не зміг приєднатися до партнерів.

Наша команда зібралася наприкінці минулого тижня в Києві. Протягом кількох днів хлопці тренувалися, проводили тактичні зайняття, проходили медичні та психологічні тести та зіграли спаринг.

"Одне з найважливіших наших завдань - зберегти у колективі бойовий, переможний настрій, завдяки якому два тижні тому ми розтрощили в товариському матчі румунських однолітків - 4:0", - зауважив Олександр Головко.

Український наставник зазначив, що у 7-й відбірній групі його підопічні не матимуть прохідних матчів. "Ми володіємо інформацію щодо кожного з наших суперників: зустрічі із швейцарцями, норвежцями, ісландцями, на боці яких будуть рідні трибуни, потребуватимуть від нас максимальної концентрації і віддачі", - підкреслив 36-річний фахівець.

На першому кваліфікаційному етапі Євро-2009 (U-17) 52 команди-учасниці розділені на 13 квартетів. До елітного раунду потрапляють два найсильніші представники від кожної групи, а також два володаря третіх місць з найкращими показниками у поєдинках із лідерами. Жеребкування наступного кола змагань заплановане на 4 грудня, а матчі пройдуть у березні наступного року.

Календар матчів у 7-й відбірній групі Євро-2009 (U-17) 

24 вересня. Україна - Норвегія (20.00), Швейцарія - Ісландія (20.00)

26 вересня. Швейцарія - Норвегія (18.00), Ісландія - Україна (20.00)

29 вересня. Україна - Швейцарія (20.00), Норвегія - Ісландія (20.00)

За усіма іграми за участю "синьо-жовтих" можна буде спостерігати завдяки он-лайн трансляціям на офіційному сайті ФФУ (початок - за київським часом).

Склад збірної України:

Воротарі: Роман Данкович ("Карпати" Львів), Максим Коваль ("Металург" Запоріжжя).

Захисники: Максим Кичин, Іван Ордець (обидва - "Шахтар" Донецьк), Дмитро Рижук, Володимир Коваль (обидва - "Динамо" Київ), Андрій Цуриков ("Металург" Запоріжжя).

Півзахисники: Руслан Бабенко ("Дніпро" Дніпропетровськ), Максим Боровець, Антон Довгий, Ярослав Прокипчук (усі - "Динамо"), Олександр Караваєв, Олександр Нойок (обидва - "Шахтар"), Денис Причиненко ("Енергі" Коттбус, Німеччина), Артем Щедрий ("Олімпік" Донецьк);

Нападникі: Пилип Будківський ("Шахтар"), Віталій Іванко ("Металург" Донецьк), Віталій Рябушко ("Динамо").

Коментарі ()