Головне

"Шахтар" – "Металург" Д: післяматчеві коментарі тренерів

18.05.2008 08:52 382 0
Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря":

"Думаю, ми показали гарну гру. З першої хвилини були упевнені, що обіграємо "Металург". Голи забивалися після красивих комбінацій, і нашу видовищну гру оцінила публіка, що постійно нам аплодувала. Ви помітили, ми закінчували матч із сьома 20-21-річними гравцями на полі: П`ятов, Чигринський, Кравченко, Вілліан, Адріано, Гладкий, Ілсіньо... Це всі молоді хлопці, за яким майбутнє. Ми заслужили виграти чемпіонство і Кубок цього року.

Сезон почали добре, коли виграли поспіль 11 ігор. Потім я пояснював, чому в нас стався визначений спад. Роз'їжджалися представники національних збірних і поверталися не в найкращій формі. Не усе відробили в сезоні так, як хотілося б. Можливо, якоюсь мірою, це відноситься до футболістів національних збірних. Це говорю не тільки я, але тренери з більш серйозними іменами. Наприклад, Моуріньо...

Між першим і другим колами ми провели гарну підготовку. Але, на жаль, програли потім дві гри: "Таврії" і "Чорноморцеві". Після цього усі проаналізували свої помилки. Скажу вам, була присутня велика самокритика. Як наслідок, ми довели, що можемо діяти ще краще. Заключна частина чемпіонату показала нашу прекрасну форму. Усі матчі ми вигравали з великим рахунком. Показували досить видовищний футбол, перемогли "Динамо" у фіналі Кубка і підтвердили, що є кращою командою України. Таку впевненість дав саме фінал Кубка. Після цього зупинити нас було неможливо.

Велика радість від того, що ми оформили "золотий" дубль, але це і велика відповідальність. Ми просто зобов'язані зробити крок вперед у Лізі чемпіонів. Упевнений, що отриманий досвід допоможе гравцям.

- Хотілося б поздоровити Мірча Луческу і всіх присутніх з його першим "золотим" дублем.

- Спасибі! Це повинно було колись статися. Це нормально. Команда прогресувала з кожним днем. Ми більше усіх забили, менше усіх пропустили. Упевнений, "Шахтар" росте. Коли я прийняв бухарестське "Динамо", теж були визначені труднощі, але в одному сезоні ми забили 130 голів. Часом "Шахтар" перемагає з різницею в 2-3 м'яча, але якби ми реалізовували більше моментів, результат міг бути ще краще. У нас дуже талановиті гравці, що могли б грати не тільки в чемпіонаті України, але і на європейській арені. Хотілося б, щоб у них не виникало бажання залишити Донецьк, а навпаки, з'явилося прагнення досягти із "Шахтарем" набагато більшого. А якщо брати до уваги, що в наступному році ми будемо виступати на красені-стадіоні, то тим більше.

Хочу подякувати всім гравцям, нашим уболівальникам, що завжди були з нами, коли було важко. Спасибі журналістам за критику, що нас стимулювала. Ну і звичайно, хотів би окремо подякувати нашому президенту за ту любов, що він проявляє завжди. За любов до свого краю і країни.

Нікола Костов, головний тренер донецького "Металурга":

- Думаю, відсутність ключових гравців нашої команди зумовила результат цього протистояння. "Шахтар" сьогодні був краще і заслужено переміг з результатом 4:1. Поздоровляю "Шахтар" з чемпіонством, поздоровляю тренера "гірників" і бажаю подальших успіхів на європейській арені.

- Що з Аілтоном?

- Запитаєте про це в керівництва клуба. Я не знаю, чому Аілтон сьогодні не був з нами.

- Які подальші перспективи "Металурга"?

- Сьогодні ми побачили в справі тих гравців, що не є основними в нашій команді. Природно, помітили наші слабкі місця. Тепер будемо приймати серйозне рішення, і кілька гравців залишать команду. Але зараз не можу називати прізвища. Це буде спільне з керівництвом рішення.

ФК "Шахтар"

Коментарі ()