Головне

Котельник проведе захист чемпіонського титулу з японцем

23.07.2008 13:35 426 0

Андрій Котельник визначився із суперником у бої, із яким буде захищати пояс чемпіона світу за версією WBA у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг). Ним став японець Норіо Кімура. Бій відбудеться 13 вересня у Львові.

Андрій Котельник як чинний чемпіон світу для обов'язкового захисту титулу мав право обрати будь-якого боксера із першої п'ятнадцятки рейтингу за версією WBA. Котельник обрав японця Норіо Кімуру, який посідає 15-те місце у рейтингу. У активі японця 34 перемоги на рингу, два бої він закінчував нічиєю, а у п'яти боях він поступався.

Поки що представники Котельника відмовляються коментувати, чому обрали саме японця. Прес-конференція щодо бою, на якій буде присутній комерційний директор "Universum Box Promotion" Штефан Браун відбудеться у понеділок, 28 липня.

Нагадаємо, 22 березня 2008 року у столиці Уельсу Кардиффі відбувся бій за звання чемпіона світу за версією WBA у ваговій категорії до 65,3 кг між чинний на той момент  чемпіоном британцем Ґевіном Різом та львів'янином Андрієм Котельником.

Українець здобув перемогу і відібрав у Різа пас чемпіона. Під час бою Котельник володів відчутною перевагою. В останньому, дванадцятому раунді Котельник послав Різа у нокдаун, а за 25 секунд до кінця зустрічі суддя зафіксував технічний нокаут.

Відтак Андрій Котельник здобув свою 29 перемогу, на його рахунку також дві нічиї та одна поразка.

zik.com.ua

Коментарі ()