Головне

Швеція виборола путівку у чвертьфінал, повторивши ЧС-1994, Швейцарія знову зупинилася в 1/8 фіналу. ВІДЕО

03.07.2018 20:35 1898 0
 Еміль Форсберг став героєм матчу Швеція - Швейцарія

Збірна Швеції здолала 1:0 Швейцарію у матчі 1/8 фіналу чемпіонату світу-2018 завдяки голу Еміля Форсберга усередині другого тайму. 

Шведи краще провели поєдинок, не дали розбігтися лідерам атак суперника Джердану Шачірі та Граніту Джакі, та реалізувавши свій момент, спромоглися повторити успіх Мундіалю-1994, коли жовто-сині завоювали бронзові нагороди, ставши справжньою сенсацією турніру. 

А швейцарці так і залишаються без другого раунду плей-офф з часів домашнього ЧС-1954. 

Швеція могла відкривати рахунок вже у першому таймі, проте свої шанси не використав Альбін Екдаль та Маркус Берг. Оптимізму вболівальникам цієї команди додавали дії лідера Еміла Форсберга, який був мотором шведських атак. 

Саме він став автором голу - завдяки невеличкому рикошету від швейцарця м'яч влетів у ворота Янна Зоммера. До речі, через деякий шанс Форсберг зіграв ще й на захист, коли розрядив обстановку біля володінь Робіна Ольсена.

Швейцарці звісно створювали тиск на суперника, хотіли зрівняти рахунок, але шведська дисципліна виявилася більш значущою у дуелі команд, які приблизно рівні за класом. Тож шведи пішли далі - а хіба могло бути інакше зі збірною, яка залишила за бортом Мундіалю Італію, а потім, уже безпосередньо у Росії розгромила міцну Мексику? 

Нагадаємо, що суперник шведів по 1/4 фіналу визначиться у протистоянні збірних Колумбії та Англії, яке розпочнеться о 21:00

Чемпіонат світу

1/8 фіналу

3 липня

Швеція – Швейцарія 1:0 (0:0, 1:0)

Гол: 1:0 – 66 Форсберг

Коментарі ()