Головне

ЧС-2014. Група D. Італія - Уругвай 0:1. Покусана Скуадра Адзурра їде додому

24.06.2014 21:38 932 0
ЧС-2014. Група D. Італія - Уругвай 0:1. Покусана Скуадра Адзурра їде додому

Чемпіонат світу у Бразилії - це справжній провал європейських збірних. Слідом за Англією, Іспанією та Хорватією Мундіаль залишає і збірна Італії. У вирішальному матчі групи D італійці з рахунком 0:1 програли Уругваю і пустили Суареса та Ко до 1/8 фіналу. Колись страшну для всіх і вся Скуадру Адзурру відфутболили спочатку новачки з Коста-Рики, а тепер добив Уругвай. У цьому матчі італійців навіть влаштовувала нічия, але і цього результату не вдалося досягти.

Обидві команди з перших хвилин матчу обрали обережний футбол з мінімум ризику і особливо це стосується збірної Уругваю. Оскар Табарес сподівався на Кавані та Суареса при швидких контратаках, а Італія ставила на Балотеллі. Ставка на скандального форварда Мілана не спрацювала. Більш того, ще в першому таймі суддя міг вилучати Маріо за стрибок на голову Перейри. Але рефері тоді Італію та Балоттелі пошкодував.

У перші 45 хвилин особливих моментів біля воріт обох команд не було. Запам`ятався лише удар зі штрафного Пірло, який потягнув Муслера. Італійці більше володіли м`ячем, але ударів у площину воріт не було, а йшла тактична та фізична боротьба.

На початку другого тайму нічого не змінилося. Команди грали в футбол без ризику. На 59-ій хвилині про себе нагадав мексиканський суддя Родрігес, який показує пряму та неоднозначну червону картку Маркізіо за удар в коліно Аревало. Після цього рішення мексиканець зібрав біля себе усю збірну Італії і вислухав чимало цікавого. Тим не менше Італії довелося грати в меншості і втримати нічию.

Уругвай відчув свою перевагу і міцно заволодів ініціативою. Хоча й Італія намагалася контрататакувати. На 81-й хвилині Уругвай досягає свого. Після подачі кутового Годін пробиває ударом головою у кут воріт Буффона і вже 1:0.

Останні 9 хвилин основного часу та 5 додаткового на полі була битва. Італія йшла вперед і намагалася зрівняти рахунок, Уругвай бився за перемогу, за плече Кьєлліні вкусив Суарес, записавши італійця до особистого списку покусаних. Але Уругвай вистояв, можливо, тому, що на цьому турнірі Італія не показала гідного футболу. Уругвай, здається, більше хотів виходу з групи і досяг свого, відправивши Італію додому.

Коментарі ()