Головне

ЧС-2010. Сюрприз для Капелло від Гріна

12.06.2010 23:25 847 0
ЧС-2010. Сюрприз для Капелло від Гріна

 

Команди розпочали матч неквапливо - складалося враження, що футболісти солідарні із "причавленими" спекою українцями. Такі непоспішні розіграші м'яча приспали команду Боба Бредлі - перший же серйозний випад родоначальників цього виду спорту завершився голом. Хескі і Стіві Джи вирішили продемонструвати колишній колонії, що значить справді швидка атака в один дотик!

Англія одразу сіла на власну половину поля і віддала ініціативу США. Перший "дзвіночок" для Капелло пролунав ще на 12 хвилині, коли Демпсі зумів виграти повітря біля точки пенальті. Цей удар нічим не загрожував воротам Гріна, але американці тільки готувалися показати зуби. А вже на 20 хвилині рахунок міг стати рівним - банальний, але вивірений навіс з флангу від Донована і цього разу вже дотик головою Алтідора не зумів спрямувати м'яч у сітку воріт. Це вже був не "дзвіночок" а просто гудок пароплава для Фабіо.

Англія не сиділа склавши руки - наступні дві атаки могли завершуватися голами, якби не голкіпер США. На 28 хвилині Англія ще раз програла повітря після навісу Донована.

Під кінець тайму партнери Джеррарда і Террі зуміли налагодити контроль м'яча і більше атакувати. Всі плани команди зіпсувала неймовірна за банальністю помилка Гріна - після удару Демпсі воротар вже бачив м'яч у своїх руках, але той "лизнув" рукавиці і повільно закотився у ворота. Капелло відвернувся, Бекхем втратив мову, навіть Бредлі пару секунд не міг повірити...

Але на полі в ці секунди вже міг забивати Ленонн, який самотужки продерся крізь захист і пробив у ближній кут. Американський голкіпер з англійського чемпіонату відреагував на удар.

На другу половину гри фаворити виходили з Каррагером замість Кіна у захисті і явно дуже зарядженими. Але за кілька стартових хвилин тайму команді Капелло вдалося створити тільки один момент, яки ударом в Говарда змарнував Хескі.

Вже у ці хвилини стали чітко помітні дві головні проблеми Англії - періодами поганий контроль м'яча і прямолінійність в атаках. Не можна сказати, що в Англії зовсім не було моментів, однак для чемпіонату світу можна було відпрацювати і нестандартні комбінації. Ще одна, і напевне найважливіша проблема європейців у цьому матчі - це самовіддана гра Говарда, який з добрий десяток разів виручив команду Боба Бредлі.

На 66 хвилині США могла покарати Англію. Алтідор зумів силою пройти Каррагера і пробити з межі воротарського - Грін зреагував і відбив у стійку. На 76 хвилині ударами з аналогічних позицій відзначилися Руні та Райт-Філліпс.

Завершальні хвилини матчі минули у сумбурній грі обох команд, яка була на руку американцям і допомогла їм створити ще одну несподіванку чемпіонату.

Англія - США - 1:1 (1:1)

Голи: 1:0 - Джеррард (4), 1:1 - Демпсі (41)

Англія: Грін, Джонсон, Ешлі Коул, Джеррард, Террі, Леннон, Лемпард, Руні, Мілнер (Райт-Філліпс, 31), Кін (Каррагер, 46), Хескі (Крауч, 80)

США: Говард, Боканегра, Бредлі, Онієву, Черундоло, Демпсі, Донован, Кларк, Демеріт, Алтідор (Холден, 86), Фінлі (Баддлі, 78)

Попередження: Мілнер (27), Черундоло (40), Демеріт (48), Каррагер (59), Джеррард (60), Фінлі (74).

Коментарі ()