Українська правда

Косенко: Бронзові медалі ЧС-2024 – це дуже гідний результат

Андрій Яросименко — 9 жовтня, 17:36
Косенко: Бронзові медалі ЧС-2024 – це дуже гідний результат
Олксандр Косенко
ФІФА

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко розповів, що відчуває після завоювання бронзових нагород чемпіонату світу 2024. Також наставник поділився емоціями від результату своїх підопічних.

Його слова передає пресслужба УАФ.

"Ми дуже задоволені. Бронзові медалі світової першості – це дуже гідний результат. Ми мріяли про таке, але здобути їх було непросто. Перед турніром ми не ставили таких уже конкретних завдань. Просто просили гравців викладатися від матчу до матчу і йти вперед. Дякую всім хлопцям, усім уболівальникам, що нас підтримували. Це було супер!", – сказав Косенко.

Нагадаємо, на мундіалі українці завоювали бронзові нагороди у матчі за третє місце проти Франції.

На груповому етапі команда Олександра Косенка спочатку розгромно програла чинним віцечемпіонам світу – аргентинцям (1:7), але згодом впевнено перемогла Анголу (7:2) та Афганістан (4:1), посівши друге місце у квартеті.

У плейоф "синьо-жовті" стартували з перемоги над Нідерландами (3:1) в 1/8 фіналу, а потім вирвали путівку до півфіналу, залишивши за бортом турніру команду Венесуели (9:4). За крок до фіналу підопічні Косенка поступилися п'ятиразовим чемпіонам світу – бразильцям (2:3).

Збірна України з футзалу Олександр Косенко