Головне

Кубок України. Дніпро - Шахтар 0:1. Дніпряни програли першу півфінальну дуель

29.04.2015 22:52 816 0
Кубок України. Дніпро - Шахтар 0:1. Дніпряни програли першу півфінальну дуель

Шахтар здобув гостьову перемогу у першому поєдинку півфінальної стадії Кубку України над Дніпром. Усе вирішив точний удар Олександра Гладкого після подачі кутового на першій компенсованій хвилині до першого тайму. Глядачі ще двічі бачили м'ячі у сітці воріт, проте їх скасовували через положення поза грою. Окрім того, був і нереалізований пенальті. Тепер про все по порядку.

Мірча Луческу здивував стартовим складом Шахтаря на звітну зустріч. Він залишив у запасі Дугласа Косту, Тайсона, Луїса Адріано та Фреда. І якщо троє з них у другому таймі з'явилися, то найкращий бомбардир донецького клубу так і просидів весь матч на лаві. Цього вечора Містер повністю довірився Гладкому. Олександр (забігаючи знову наперед, зазначимо) і не підвів, пробивши лівою ногою точно у кут воріт Дениса Бойка.

У Дніпра склад був бойовим. І знову Маркевич обрав нешвидкий темп гри, розраховуючи, що зможе впіймати Шахтар на контратаці, як було у матчі Ліги Європи з Брюгге. Однак і Луческу розумів, що його підопічні дещо виснажені попереднім двобоєм з київським Динамо. Саме тому у перші 20 хвилин і пригадати немає чого. "Гірники" більше володіли м'ячем, а дніпряни дуже рідко "вибухали", нічого, втім, так і не створивши.

Першим пожвавив гру Шахтар. У середині тайму Тейшейра вивів Марлоса віч-на-віч з Бойком, однак той занадто далеко відпустив м'яч, чим і скористався воротар. Згодом Денис врятував після удару самого Алекса, який завершував простріл Шевчука з флангу. Нарешті, на 30-й хвилині Тейшейра переправив м'яч за лінію воріт, та зробив це з положення поза грою, після того, як Фернандо влучив у стійку ударом з лінії штрафного майданчика (здалося, що Бойко кінчиками пальців дотягнувся до удару).

Дніпро відповів двома ударами Коноплянки, який цього вечора намагався занадто красиво закрутити м'яч у дальній кут. Друге таке намагання було небезпечним. М'яч у сантиметрах біля стійки пролетів. Натомість, підопічні Маркевича отримали м'яч "у роздягальню" та серйозний психологічний удар.

Українському наставнику у перерві вдалося витягнути гравців з цієї "ями", адже "синьо-біло-блакитні" надзвичайно активно почали другий тайм. "Гірники" перші десять хвилин лише відбивалися. А от після другого психологічного удару дніпропетровці так і не відійшли. Ротань заробив пенальті, який узявся виконувати Селезньов. Пробив Євген настільки безхитрісно, що П'ятов, котрий завалився у кут, дістався до м'яча ногою.

Дніпро за інерцією ще кілька хвилин поатакував, після чого гра абсолютно заспокоїлася. Шахтар грамотно контролював м'яч, а у господарів враз усі потуги попереду звелися нанівець. Водночас, команда Луческу мала знімати всі питання про переможця двобою ще сьогодні. Та Бойко потягнув удар головою Степаненка, а Тейшейра із забійної позиції примудрився повз ворота пробити.

Зустріч підходила до свого завершення, коли Дніпро отримав право на штрафний. Федецький ним скористався на всі сто, побігши святкувати взяття воріт. Як виявилося, занадто рано він це почав робити, адже Шахов, який скинув йому під удар, перебував в оффсайді. Це чітко підтвердив повтор. А вже через кілька десятків секунд Юрій Можаровський дав фінальний свисток.

Кілька слів щодо роботи головного рефері. Претензій до арбітра зі Львова немає. Він із самого початку дав зрозуміти, шо командам можна грати жорстко, тільки не жорстоко. Пенальті, враховуючи всі повтори, призначив правильно. Жовті картки були заслуженими. Емоції футболістів вдало заспокоював. Єдиний момент, де є питання, стався на 56-й хвилині. Степаненко у центрі поля високо піднятою рукою зупинив пас Ротаня вперед. Можаровський цілком міг вдруге попередити Тараса, але вирішив пошкодувати того, адже швидкої контратаки у тому епізоді у дніпрян уже не виходило.

Коментарі ()