Головне

Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Зоря" 2:0. "Стандартна" перемога львів'ян

28.04.2013 20:30 1028 0
Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Зоря" 2:0. "Стандартна" перемога львів'ян

Поразка від "Арсеналу", якої напередодні зазнала в рідних стінах "Говерла", дозволила львів’янам полегшено зітхнути: цей результат означав, що до очної зустрічі з закарпатцями наступного туру "Карпати" точно підійдуть з запасом мінімум у п’ять очок.

Але для того, щоб за тиждень в Ужгороді отримати можливість на 99% гарантувати собі збереження місця в еліті, "леви" мали вже сьогодні перервати свою невдалу серію (1 очко в 6 останніх матчах) та обіграти луганську "Зорю".

Що ж до самої "Зорі", то той самий учорашній матч в Ужгороді остаточно забезпечив "чорно-білим" відсутність неприємних клопотів на фініші, дозволивши зосередитись на більш абстрактній боротьбі за місце, приміром, у вісімці чи в десятці, або ж і просто за власний престиж. Однак не варто забувати, що саме останній зазнав надзвичайно болючого удару тиждень тому в матчі із "Динамо", тож про якусь розслабленість з боку підопічних Вернидуба говорити не доводилося.

Зустріч розпочалася саме під диктовку луганців. Протягом стартових хвилин двадцяти гості частіше наближалися до воріт суперника, і кілька разів Богатінову довелося попрацювати, аби зупинити Ідахора та компанію. Але ближче до середини тайму "Карпати" поступово вирівняли гру, прибравши ініціативу до своїх рук.

Перший "дзвіночок" для "Зорі" пролунав приблизно на 25-ій хвилині, коли після подачі зі штрафного Постранський ледве впорався з ударом Пластуна. Але вже наприкінці тайму саме захисник "Карпат" вийшов переможцем у цьому протистоянні: після подачі кутового оборонці "Зорі" зосередилися на опіці Гладкого і забули про Ігоря, досвідчений голкіпер також не зовсім вдало зіграв, тож Пластун без перешкод надіслав м’яча до воріт.

Гол "до роздягальні", схоже, надломив гостей, бо після нього вже важко пригадати хоча б якусь гостроту біля воріт "Карпат". Хіба що дальній удар Каменюки, якому зовсім трохи забракло влучності, спадає на думку. Але стався він уже за рахунку 2:0, і подвоїти результат львів’янам знову допоміг стандарт. Олегові Голодюку вдався ідеальний постріл зі штрафного, коли до воріт було не менше 25 метрів - Постранський встиг лише поглядом провести м’яча, який кулею влетів до його сітки.

Після цього моменту львів’яни вже спокійно доводили матч до перемоги, хоча "з гри" створити загрозу воротам Постранського так і не зуміли. Натомість, ще один штрафний у виконанні Ксьонза ледь не завершився третім голом: у той час, як більшість луганців явно чекали навісної подачі, Павло несподівано прострілив низом, чим і скористався Зеньов, пробивши з лічених метрів у пустий кут воріт - м’яч лише влучив у поперечину, відскочивши назад у поле.

Розгром не вдався, але навіть перемога 2:0 для "Карпат" за щастя. Вперше набравши 3 очки після 3-го березня, львів’яни збільшують відрив від зони вильоту до 8 пунктів і їдуть у гості до "Говерли" у ролі господарів ситуації. А от "Зорі" реабілітуватися за останні невдачі поки не вдається: останні три гри програні з загальним рахунком 0:10. Тож тепер підопічним Вернидуба не лишається нічого іншого, як боротися за своє добре ім’я у наступних матчах проти "Дніпра" та "Металіста".

"Карпати" (Львів) - "Зоря" (Луганськ) 2:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Пластун (41), 2:0 - Голодюк (67)

"Карпати": Богатінов, Ксьонз (Гаращенков, 89), Пластун, Балажіц, Озарків, Даушвілі, Голодюк, Худоб’як, Кополовець (Зеньов, 60), Марселіньо, Гладкий (Штіліч, 76)

"Зоря": Постранський, Ярмаш (Петряк, 78), Шуніч, Білий, Чайковський, Грицай, Худзік, Любеновіч (Ліпартія, 65), Каменюка, Даніло, Ідахор

Попередження: Ідахор (23), Озарків (32), Каменюка (84)

Коментарі ()