Головне

Ахметов готовий платити тренеру збірної та брати участь у чемпіонаті СНД

03.12.2012 16:35 516 0
Ахметов готовий платити тренеру збірної та брати участь у чемпіонаті СНД

Якщо виникне необхідність забезпечити високу зарплату іноземному фахівцеві, то Рінат Ахметов може надати фінансову допомогу Федерації футболу України.

Про це президент донецького "Шахтаря" розповів сьогодні в київському Будинку футболу після зустрічі президентів клубів Прем'єр-ліги з керівником суддівського корпусу П'єрлуїджі Колліною.

Глава донецького "Шахтаря" заявив про те, що готовий сам оплатити контракт нового головного тренера зі своїх фондів. При цьому він висловив сподівання, що знайти висококласного фахівця для команди допоможуть і власники інших провідних футбольних клубів України.

"Питання про зарплату не стоїть. Якщо буде необхідність, то я готовий платити зарплату", - сказав Ахметов.

Також він прокоментував чутки про можливе створення спільного чемпіонату СНД, в якому міг би взяти участь донецький "Шахтар".

"З комерційної точки зору, об'єднаний чемпіонат - проект, звичайно, дуже цікавий. Як і з точки підвищення видовищності турніру і конкуренції між клубами. Мені здається, такий чемпіонат міг би претендувати на трійку найкращих чемпіонатів у Європі. Крім того, і чемпіон, і віце-чемпіон чемпіонату претендували б на перемогу в Лізі Чемпіонів. І не як виняток, а як правило", - сказав Ахметов.

"Але я хочу відзначити, що "Шахтар" в цьому випадку прийме рішення, яке буде вигідно не клубу, а Україні і українському футболу. Якщо Україні і нашому футболу буде вигідно продовжувати розвивати те, що ми маємо, "Шахтар" буде це робити", - вважає він.

"Якщо український футбол від створення нового турніру вийде на якісно новий рівень, і всі ми про це скажемо й приймемо таке рішення, тоді ми повинні йти цією дорогою. Якщо ми всі скажемо "ні", значить, ми всі залишимося в своєму чемпіонаті, і нічого нового створювати не будемо", - резюмував Ахметов, пишуть "Коментарі".

Коментарі ()