Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Кривбас" 3:1. Легка перемога Харкова

26.08.2012 19:25 909 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Кривбас" 3:1. Легка перемога Харкова

Якщо у єврокубках у "Металіста" все дуже добре, то у чемпіонаті справи не залагодилися із самого початку. У Лізі Європи харків'яни майже гарантували собі звичний груповий етап. Водночас, у національній першості підоічні Маркевича у шести турах примудрилися тричі втратити очки.

Натомість, "Кривбас" розпочав чемпіонат досить несподівано. Три перемоги та нічия у шести зустрічах у команди, яка за тиждень до початку змінила тренера, заслуговує, принаймні, на повагу. Та і програвали криворіжці тільки "Шахтарю" та "Динамо". Саме тому перед "Металістом" стояло досить таке важке завдання - зламати оборонні редути команди Тарана.

Однак, як виявилося, нічого важкого у завданні "Металіста" не було. Якщо "Динамо" та "Шахтар" забивали криворіжцям по одному м'ячу, а "Дніпро" і взагалі не зумів пробити, то харків'яни впоралися з "Кривбасом" досить легко.

Почали команди матч на достатньо пристойних швидкостях. Гості відповідали своїми випадами на атаки "жовто-синіх". Так тривало до 13-ої хвилини, коли Годулян призначив пенальті у ворота Штанька. Сам епізод 50 на 50 - Петров Лисенка жорстко прийняв на стегно. Тому, швидше, більше було б розмов, якби арбітр 11-метровий не поставив.

У криворіжців комбінаційних атак виходило мало. Усе сходилося до стандартів, які у Бартуловіча у цей вечір не пішли. Тому тримати оборону "Металісту" не становило жодних проблем, раз по раз розігруючи небезпечні позиційні атаки.

Добили ж харків'яни своїх суперників на початку другого тайму. Спочатку Марлос, а згодом Едмар перетворили залишок зустрічі у формальність. Могли підопічні Маркевича і зовсім розтрощити "червоно-білих", та своїми замінами темп гри збив Балан.

У підсумку "Кривбас" один м'яч відквитав, але на більше їх не вистачило. "Металіст" здобув комфортну перемогу та продовжує переслідувати трійку лідерів Прем'єр-ліги. Водночас, криворіжці з усіма грандами вже відіграли, тому можуть розраховувати на поповнення очкового багажу у поєдинках з менш сильними командами.

Коментарі ()