Головне

Прем’єр-ліга. "Металург" З – "Дніпро" - 0:4 Повернення дербі

22.07.2012 21:54 628 0
Прем’єр-ліга. "Металург" З – "Дніпро" - 0:4 Повернення дербі

Сталося так, що на один рік з українського футбольного простору зникло одне із найстаріших так званих дербі. Кілька десятків років матчі команд Запоріжжя та Дніпропетровська, близьких сусідів, мали надзвичайно напружений та принциповий характер. Так було за радянських часів, так лишалося і в новітній історії.

І хоч клас команд часом дуже сильно відрізнявся, запекла боротьба завжди була присутня в цьому протистоянні. За підсумками позаминулого сезону "Металург" вперше залишив елітний дивізіон, і Україна лишилася без "Дніпровського дербі". Але минув рік, і от Запоріжжя знову стало місцем зустрічі давніх суперників.

Та вже надто нерівним виявився розподіл сил цього разу. Господарі, хоч і виглядали мотивованими та зарядженими на боротьбу, не змогли протиставити "Дніпрові" нічого, окрім грубої гри. Гостям навіть не довелося вигадувати нічого особливого для того, аби забити свої голи – "Металург" сам створював для них момент за моментом.

Вже в дебюті зустрічі курйозним голом відзначився Зозуля. Розпочався момент із того, що Боатенг, пробиваючи по воротах, влучив у Романа; але той не розгубився і також пробив безпосередньо у площину воріт Руденка. Досвідчений голкіпер перевів удар у стійку, але від неї м’яч зрадницьки відскочив у спину воротареві, після чого той же Зозуля добив круглого в порожні ворота.

Отримавши перевагу вже на старті зустрічі, "Дніпро" не надто розганявся під спекотним запорізьким сонцем, але гострота біля воріт господарів продовжувала виникати. Зозуля ледь не зробив дубль, знову влучивши у штангу, але цього разу зовсім незграбно зігравши на підборі; захисники "Металурга" раз по раз створювали пожежі у власному карному майданчику, не знаходячи порозуміння між собою та із воротарем.

Ну і чи варто говорити, що попереду запоріжці нічого створити так і не зуміли. Не лишалося нічого, як регулярно бити більш технічних та швидких суперників по ногах, що зрештою вилилося в червону картку для Сидорчука, який прямою ногою врізався у Боатенга.

Власне, за підсумками першого тайму вже стало зрозуміло, що ловити в цій грі "Металургові" нічого. Що і підтвердилося вже на старті другої половини, коли невпевненість оборонців перекинулася й на такого бувалого воротаря, як Руденко. В одному з епізодів воротар просто не влучив по м’ячеві, який спокійно котився йому в ноги, що призвело до кутового, який завершився виносом м’яча з лінії воріт.

Чи з-за лінії? "Славутич-Арена", на жаль, не обладнана такою кількістю камер, яка була на матчах Євро, тож однозначної відповіді ми не отримаємо. Але варто зазначити, що аналогічний епізод знову повториться вже на останніх секундах поєдинку, і знову суддя вирішить: якщо не впевнений – значить, голу не було.

Але це буде потім, а на 62 хвилині Руденко знову робить помилку, цього разу фатальну. Вийшовши за межі штрафного майданчика, Віталій забрав м’яча у Матеуса, який був вирвався правим флангом, але вибив його прямо в ноги Джуліано, який опинився сам перед порожніми воротами. Бразилець не схибив, наздогнавши Мхітаряна у гонці бомбардирів.

Третій гол також вийшов певною мірою воротарським: Руденко завалив Зозулю в штрафному, і Алієв з пенальті відкрив лік своїм голам за "Дніпро". А під завісу поєдинку Олександр виступив вже у ролі асистента, навісивши з флангу на голову Матеусові, який без опору переправив м’яча в незахищений кут воріт.

0:4 – з таким розгромним рахунком Дніпровське дербі повертається на українські терени. "Дніпро" продовжує демонструвати на старті впевнену гру, тримаючись на рівні зі своїми конкурентами, а от "Металург", схоже, досі не зумів пристосуватися до вимог Прем’єр-ліги. Можливо, зможе вже із новим наставником – камери вихопили на матчі чимало цікавих претендентів...

Коментарі ()