Головне

Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Металіст" 0:1. Маркевич не підпускає Максимова до п’єдесталу

18.09.2011 20:20 365 0
Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Металіст" 0:1. Маркевич не підпускає Максимова до п’єдесталу

Зустрічі з "Кривбасом" для "Металіста" останнім часом видавалися одна важча за іншу. Згадати хоча б минулий чемпіонат, де криворіжці здобули у протистоянні з харків'янами 4 очки - і це у сезоні, де вони були одними з головних претендентів на виліт. А до сьогоднішньої зустрічі команда Максимова взагалі прийшла на 4 сходинці і, в разі перемоги, могла зрівнятися з "Металістом" за набраними очками. Тож поєдинок обіцяв стати надзвичайно напруженим, і очікування ці цілком виправдалися.

"Кривбас" вів гру, як належить команді з верхівки турнірної таблиці: гостро, розкуто. Варто зазначити, що грати так у них виходило і завдяки тому, що гості дозволяли. Напевно, давалася взнаки гра в Австрії напередодні, адже жовто-сині часто не встигали за швидкими атаками "Кривбаса". Кілька разів, після ударів Самодіна та Бабатунде, довелося виручати партнерів Старцеву, "Металіст" же за весь перший тайм жодного разу навіть у площину воріт Бойка не вдарив. Сама ж гра, хоч і була бідною на моменти біля воріт обох команд, виглядала живо і весело, гравці носилися на зустрічних курсах від штрафного до штрафного, інколи діючи один проти одного доволі жорстко. За тайм було показано чотири попередження (дві з цих карток ще "почервоніють" після перерви), а Самодін ще й розбив собі носа у верховій боротьбі з Папою, через що протягом матчу кілька разів мав виходити за поле і зупиняти кровотечу.

А головні події розгорнулися після перерви. Коли вже здалося, що "Металіст" не має що протиставити завзятості "Кривбаса", другу жовту картку для Валєєва "намалював" Торрес. Повтор показав, що Рінар не чіпав аргентинця, але суддя в його падіння повірив, і "Кривбас" лишився у меншості. Та скоро склади вирівнялися, і іронія в тому, що слідом за своєю жертвою пішов відпочивати сам Торрес. Його фол також був не надто грубим, та все ж на картку заслуговував не менше, ніж вчинок Валєєва.

Таким чином, останні півгодини команди догравали 10 на 10. Але в такому співвідношенні краще проявив себе вже "Металіст". Харків'яни краще перебудувалися, і скоро ініціатива була вже в їх руках. Гол не забарився - добре зіграв Романчук, змістившись з флангу і простріливши на вільного Крістальдо. Аргентинець сильно пробив з лінії штрафного майданчика і м'яч, зачепивши дорогою Лисицького і змінивши напрямок польоту, опинився у сітці воріт Бойка.

Вийшовши вперед, "Металіст" збавив оберти і став грати на контратаках. А "Кривбас", отримавши ініціативу, зрівняти рахунок не зумів, хоча і був близький до цього, але Канкава не влучив у пустий кут воріт, коли Старцев уже лежав на землі, зачепившись за Лисицького. Більше таких нагод захист гостей не дарував, дограли матч оборонці впевнено.

Але грою своєї команди Юрій Максимов, попри результат, має бути задоволений. Його хлопці гідно протистояли фаворитові, і вірно підмітив Маркевич у післяматчевому флеш-інтерв'ю: з такою грою "Кривбас" нижче п'ятого місця опускатися не повинен. А сам "Металіст" тепер може вільно почуватися на своїй рідній третій позиції, маючи відстань від конкурентів у 4 очки згори та 6 очок знизу - оце вже дійсно, команда знайшла свою нішу в українському футболі.

Коментарі ()