Головне

Прем’єр-ліга. "Дніпро" - "Іллічівець" 3:0. Як виграти за 2 хвилини

30.07.2011 23:26 275 0
Прем’єр-ліга. "Дніпро" - "Іллічівець" 3:0. Як виграти за 2 хвилини

Після несподіваної поразки на власному полі від "Волині" минулого туру права на помилку "Дніпро" більше просто не мав. І наступний матч, де суперником його була команда Маріуполя, треба було не просто вигравати, а вигравати впевнено і невимушено. Зрештою, так і вийшло, але легкість ця прийшла вже після перерви.

А початок для хлопців Рамоса видався достатньо складним. Іспанець знов змінив стартовий склад, лишивши в запасі Коноплянку і Русола. Капітана "Дніпра", перспективи якого в команді чим далі, тим туманніші, підтримали лише фанати команди, які підготували модульне шоу у вигляді номера "16" на весь свій сектор з підписом "Наш капітан". Але, оскільки й без Андрія захист сьогодні впорався добре, ймовірно, що і надалі ми частіше бачитимемо з капітанською пов'язкою вже не Русола, а Ротаня.

Зі стартових хвилин гравці "Іллічівця" нав'язали свою гру дніпрянам. Маріупольці дуже щільно грали з господарями у центрі поля, не даючи їм розігнати свою фірмову гру в пас. А тому майже увесь перший тайм "Дніпро" хоч і тримав м'яча, але чогось гострого створити біля воріт Бажана не міг.

Натомість ледь не покарав дніпропетровців Фомін. Руслан обдурив Мандзюка і пробивав у дальній кут воріт, але Лаштувка зумів перевести м'яча на кутовий. Цей момент дещо розслабив гравців "Іллічівця", які, мабуть, вирішили, що "Дніпро" до перерви тиск припинив. Але господарі дограли до кінця і були нагороджені за це. Резервний арбітр вже підняв табличку "+2", коли "дніпряни" заробили кутовий, Кулаков виконав подачу до штрафного майданчика, Шахов пробив у поперечину, а на підборі першим був Чеберячко, який увігнав м'яча у сітку - 1:0!

Мав би навчити цей епізод хлопців Яремченка не розслаблятися ні на хвилину, але не навчив. Повернувшись на поле по перерві, вони ще не встигли увійти у гру, як рахунок став вже 2:0. На перших же секундах Антонов виходив "на побачення" з Бажаном, голкіпер перевів м'яча на кутовий, але його чудовим ударом головою реалізував той же Чеберячко. Дубль на рахунку центрбека «дніпрян», і інтрига в матчі на цьому, власне, скінчилася.

Гравці "Іллічівця" це, схоже, розуміли, а тому того пресингу, який був у першому таймі, більше не показували. А що ще потрібно "Дніпру", якщо не простір для розвитку своїх атак? У таких умовах довго чекати на третій гол не довелося. Знову вдало пройшов правим флангом Кулаков і виконав простріл у центр штрафного. Шевчук стелився у підкаті, аби перервати цю передачу, але вийшло в нього лише підняти м'яча в повітря, перетворивши простріл на навіс, який без проблем замкнув Олійник. Перший гол Дениса в новій команді, і рахунок стає розгромним.

Наступні півгодини лишалося лише догравати матч. "Дніпро" був не проти забивати і четвертий гол, мав для цього можливості, але не склалося: удар Ротаня зі штрафного Бажан потягнув, а коли пізніше Матеус обійшов і голкіпера, з лінії воріт м'яча виніс Ковальов. Тож матч так і завершився - 3:0.

Після матчу Хуанде Рамос скаже, що перемагати його команді треба було перш за все для того, щоб знову повірити в себе. Для того, щоб ще краще закріпити цю віру, у "Дніпра" буде ще один матч в Одесі. Ну а далі, ніби сесія на студента, чекає на дніпропетровський клуб серія іспитів у виконанні українських грандів та європейських команд. І чи впорається "Дніпро" з цими випробуваннями, дізнаємося ми вже зовсім скоро. 

"Дніпро" - "Іллічівець" 3:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Чеберячко (45), 2:0 - Чеберячко (49), 3:0 - Олійник (60)

Дніпро: Лаштувка, Мандзюк, Чеберячко, Стрініч (Денисов, 59), Шахов (Кравченко, 68), Кулаков, Боатенг, Джуліано, Ротань, Олійник, Антонов (Матеус, 62)

Іллічівець: Бажан, Яворський, Бутко, Полянський, Чайковський, Ярошенко (Пуканич, 65), Тищенко (Федотов, 46), Ковальов, Кожанов, Путівцев, Фомін

Попередження: Яворський (56), Ковальов (69).

Коментарі ()