Головне

Євро-2016. 1-й тур. Група F. Португалія - Ісландія 1:1. Несподіванка від новачків

14.06.2016 23:59 6405 0
Євро-2016. 1-й тур. Група F. Португалія - Ісландія 1:1. Несподіванка від новачків

Новачки чемпіонатів Європи з Ісландії стартували відразу з несподіванки. Сенсацію нічийний рахунок з Португалією після поразки Австрії від Угорщини назвати ми не можемо, тому будемо іменувати підсумок звітного протистояння "несподіванкою". Підопічні Ларса Лагербека не створили багато моментів біля воріт авторитетних суперників, але свій шанс використали.

Збірна Ісландії досить активно розпочала матч і навіть мала реальний момент на взяття воріт, коли Гілфі Сігурдссон змістився з лівого флангу та пробив уже з меж штрафного майданчика. Руй Патрісіу з другої спроби впорався. Більше воротаря "Селесао" у першому таймі ми не бачили.

Натомість португальці з кожною хвилиною все більше перехоплювали ініціативу, поки повністю не встановили контроль над м'ячем. І десь приблизно з хвилини 15-ої почали створювати моменти. Спочатку Вієйрінья спробував пробити Халльдоурссона дальнім вистрілом, з цим воротар впорався. А через кілька хвилин голкіпер Ісландії створив справжній сейв, коли якимось дивом відбив удар головою Нані впритул після навісу Роналду.

Світлина uefa.com

Гол, як то кажуть, назрівав. Кріштіану не скористався пасом з глибини поля, коли, опинившись перед воротами, просто не влучив по м'ячу. Зате влучив Нані, який відірвався від захисників і точно пробив після прострілу Андре Гомеша. Португальці у час, що залишався до перерви, вирішили відійти у захист, навдавши шанс Ісландії. Однак ті нічого створити не змогли.

Зате змогли на п'ятій хвилині другого тайму. І відбулося це взяття воріт несподівано та нелогічно. "Селесао" розпочали тайм доволі активно, але пропустили контратаку, під час якої Гудмундссон досить просто подав з флангу, а захисники португальців не порозумілися та втратили Біркіра Б'ярнасона, який "розстріляв" Руй Патрісіу метрів з восьми.

Поки вболівальники з Ісландії святкували перший м'яч своєї країни на чемпіонатах Європи, підопічні Фернанду Сантуша всерйоз притиснули футболістів команди суперника. Та як не били Андре Гомеш, Нані, Роналду, Куарежма й інші, пробити, здалося, не найупевненішого воротя на прізвище Халльдоурссон португальці більше не зуміли.

Роналду так і не забив. Світлина uefa.com

Високі "вікінги" з острівної країни віддали на захист своїй воріт і кров, і серце, і душу. І вони вистояли приємний для себе результат у дебютному матчі на європейських форумах. Навіть більше, за кілька хвилин до завершення другого тайму на ударну позицію вийшов Фіннбогасон, але пробити Руй Патрісіу у нього не вийшло.

У підсумку - несподівана нічия. До речі, Кріштіану Роналду у цьому поєдинку розчарував. Тим, що не використав свої моменти. Особливо це стосується епізоду у другому таймі, коли він не зумів пробити воротаря після подачі Нані зі, здалося, забійної позиції. Та й удари зі штрафних на останніх секундах другого тайму... Отож, ця нічия лише додала перцю у боротьбі за вихід з групи F, адже перед цим Угорщина перемогла Австрію.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Португалія: Не Роналду єдиним

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Ісландія: "Наші хлопці" їдуть до Франції

Коментарі ()