Головне

Англія виходить на новий рівень: три леви здолали Колумбію у матчі 1/8 фіналу ЧС-2018. ВІДЕО

04.07.2018 02:33 2857 0
Англія виходить на новий рівень: три леви здолали Колумбію у матчі 1/8 фіналу ЧС-2018. ВІДЕО

3 липня збірна Англії здолала Колумбію та вийшла у чвертьфінал чемпіонату світу-2018: англійці перемогли суперника лише у серії післяматчевих пенальті, де були більш влучними, а їхній воротар Джордан Пікфорд - більш надійний та урівноважений. 

У чвертьфіналі Англія зустрінеться із Швецією, яка раніше здолала 1:0 Швейцарію.

Як і у протистоянні шведів та швейцарців у Санкт-Петербургу, перший тайм гри у Москві пройшов без голів і особливих гольових моментів. Незважаючи на те, що обидві команди на стадії групового турніру забивали у кожному поєдинку, і забивали чимало, звітна гра виявилася не такою цікавою, як очікувалося - вона було типовою для плей-офф. Може й через те, що Колумбія втратила Хамеса Родрігеса, хоча навряд чи. 

Єдиний момент, який запам'ятався у першому таймі - невеличка катавасія, що виникла перед штрафною: Вільмар Барріос буцнув головою Джордана Гендерсона. Той впав на землю, скоріше за все, імітуючи пошкодження, але конфлікт доволі швидко згас.  

Важко сказати, чим би все закінчилося, якби не стандартні положення у другому таймі. Спочатку на 56-й хвилині Гаррі Кейн заробив пенальті та чітко реалізував його (цікаво, що американський арбітр Марк Гейгер вказав на точку не вагаючись та не передивляючись відеоповтор). А потім, уже у доданий арбітром час, коли англійці вже були готові святкувати, своє слово знову сказав Йєррі Міна. Як і у поєдинку проти Сенегала (2:2) захисник Барселони забив головою та врятував колумбійців від поразки. 

Загалом на його рахунку - три голи на першості-2018 - непогано як для гравця оборони. 

В овертаймі колумбійці не спромоглися розвинути свій успіх, хоча на куражі могли зробити це. Як би там не було, але все йшло до третьої на чемпіонаті серії 11-метрових. 

У ній воротарі обмінялися сейвами - Давід Оспіна відбив удар Гендерсона, натомість тут же у штангу влучив Матеус Урібе. А у вирішальний момент Пікфорд впорався із ударом Карлоса Бакки. 

До речі, пам'ятаєте новину про те, що англійці готувалися до серії пенальті через психологічне тестування? Можливо саме воно і допомогло британцям...

Отже, англійці подолали прокляття серії пенальті: три леви перемогли у ній вперше із 1/4 фіналу Євро-1996, коли їм вдалося обіграти іспанців 4:2. З того матчу англійці програли п'ять разів у футбольній лотереї в рамках чемпіонатів світу та Європи. 

До того ж, найголовніше: Англія зіграє в 1/4 фіналу чемпіонату світу уперше з 2006 року. Тоді, правда, англійцям не вдалося пройти далі - вони програли португальцям...якраз у серії пенальті. Що ж, напевно це новий рівень для команди Гарета Саутгейта. І, враховуючи те, що англійці мають чинних чемпіонів світу U-17 та U-20, то хтозна - може і на дорослому рівні їм підкориться титул...

Нагадаємо, 3 липня визначилися усі учасники 1/4 фіналу чемпіонату світу-2018.

Чемпіонат світу

1/8 фіналу

3 липня

Колумбія – Англія 1:1, по пенальті - 3:4

Гол: 0:1 – 57, пенальті Кейн, 1:1 - 90 Міна

Колумбія - Оспіна, Міна, Мохіка, Арьяс (Сапата, 116), Санчес, Лерма (Бакка, 62), Санчес (Урібе, 79), Куадрадо, Барріос, Кинтеро (Мюріель, 88), Фалькао.

Англія - Пікфорд, Уокер (Решфорд, 113), Стоунз, Янг (Роуз, 102), Магуайр, Аллі (Дайер, 81), Лингард, Стерлінг (Варди, 88), Хендерсон, Тріпп'єр, Кейн.

Серія пенальті 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.

Попередження: Барріос (41), Арьяс (52), Санчес (54), Хендерсон (56), Фалькао (63), Бакка (64), Лингард (69), Куадрадо (118).

Коментарі ()