Головне

Колесніков: Євро-2012 важливий насамперед для розвитку інфраструктури

30.09.2010 11:08 439 0

Проект Євро-2012 особливо важливий для України з огляду на можливість прискореного розвитку інфраструктури країни.

Про це українським ЗМІ у Варшаві після завершення засідання українсько-польської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва заявив Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков.

"Україна за 20 років до цього часу не збудувала жодного аеропорту. Сьогодні держава матиме аеропорти в чотирьох головних містах, частину нових доріг, готелі, стадіони, а також досвід прийому закордонних гостей", - наголосив Борис Колесніков. У цьому контексті він додав, що майбутнє країни, крім подальшого розвитку металургії, машинобудування і хімічної промисловості, безумовно, належатиме і туризму.

Віце-прем'єр наголосив, що надзвичайно важливим для України є будівництво доріг та автомагістралей.

"Україна матиме мережу сучасних автомагістралей, у нас є непогана дорога від Чопа до Києва. Ми плануємо побудувати нові дороги від Краковця до Львова, Київ-Харків, Харків-Донецьк, а також автомагістраль Київ-Дніпропетровськ-Донецьк-Ростов", - повідомив пан Колесніков. Важливість автомобільної інфраструктури український урядовець пояснив і тим, що Україна обслуговує 50 млн. тонн транзитних вантажів на рік, а залізничні можливості країни на сьогодні практично вичерпані.

"Україна може легко приймати транзитом до 1 млн. вантажних автомобілів на рік, що дасть бюджету 500 млн. євро на рік", - підкреслив він.

Оцінюючи стан підготовки української інфраструктури до чемпіонату, Віце-прем'єр-міністр повідомив, що на сьогодні він не бачить жодних проблем з будівництвом стадіонів у Києві та Львові, аеропортів в усіх містах-учасниках Євро-2012. Одним з головних викликів України у підготовці до турніру він назвав підготовку персоналу для обслуговування гостей Євро-2012.

"Уся надія на українську молодь, яка знає іноземні мови", - сказав пан Колесніков. Він додав, що в Україні організовуватимуться спеціальні мовні курси для осіб, які обслуговуватимуть гостей чемпіонату в аеропортах тощо.

Борис Колесніков також поінформував, що 20 жовтня у Львові в контексті підготовки до ЧЄ-2012 з польською стороною буде проведено зустріч, де розглядатимуться питання прикордонного співробітництва.

Після закінчення засідання українсько-польської міжурядової комісії Борис Колесніков відвідав будівництво Варшавського стадіону, який готується до Євро-2012.

Коментарі ()