Головне

Ліга Чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд. ПАОК - Металіст - 0:2. Бенефіс Девіча

30.07.2013 10:00 1107 0
Ліга Чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд. ПАОК - Металіст - 0:2. Бенефіс Девіча

Харківський "Металіст" дебютував у Лізі чемпіонів з перемоги над ПАОКом. Гра без глядачів у Салоніках стала майже тренувальною для команди Мирона Маркевича. Лише в першому таймі грецька команда чинила опір гостям з України, а в завершальні 45-ть хвилин господарі були декласовані.

Клас команди з Харкова був на порядок вище, і залікові очки в рейтинг-таблицю коефіцієнтів УЄФА були здобуті цілком заслуженно.

Мирон Маркевич вже вкотре в єврокубках обходиться без етнічних українців. І цього разу в стартовому складі гостей з українським паспортом були лише натуралізовані Едмар та Девіч. І тут в Мирона Богдановича власні інтереси.

У стартові хвилини матчу гра в "Металіста" не клеїлася, гравці зачасто втрачали м`яч, а флангові набіги Азеведо не призводили до небезпеки.

У господарів також не все виходило в атаці. Надійно в захисті грали Моледо. Азеведо та Папа Гуйє, Окремо варто згадати гру Девіча, який не тільки забив два голи,але й відпрацьовував в обороні.

Якщо Дишленковичу у першому таймі не дали по-справжньому попрацювати власні захисники, то у воротаря ПАОКа був шанс стати героєм матчу. На 42-й хвилині гравець ПАОКа Мігель Вітор грає рукою у власній штрафній, і суддя ставить 100% пенальті. З 11-ти метрів Девіч бив у правий кут воріт і кіпер греків Хакобо вгадав політ м`яча, але не зумів змінити його траєкторію і вже 0:1.

Гол у роздягальню, мабуть, вплинув на хід гри в другому таймі. "Металіст" контролював події на полі, і Дишленкович вступив у гру лише після сильного удару Салпінгідіса.

Але якщо у ПАОКа моментів було не так багато, то харківська команда піймала кураж. Були шанси забити і в Марлоса, і Соси. А ось Девіч ще один свій шанс використав. На 73-й хвилині Девіч пробіг по лівому флангу і закрутив м`яч у верхній кут воріт, після того як голкіпер греків задалеко вийшов з воріт.

У завершальні хвилини гри "Металіст" міг довести гру до розгрому і зняти практично усі питання після першої гри. Найреальніший момент був у Крістальдо, який вже обіграв і воротаря, але у порожні ворота не влучив, а лише в штангу...

Коментарі ()