Головне

Прем'єр-ліга. 6 тур. Чорноморець - Шахтар 1:5. Черговий розгром

19.08.2012 23:40 1059 0
Прем'єр-ліга. 6 тур. Чорноморець - Шахтар 1:5. Черговий розгром

Донецький "Шахтар" очолив турнірну таблицю українського чемпіонату. В матчі шостого туру "гірники" на запчастини розібрали оборону "Чорноморця" і відірвалися від свого основного переслідувача "Динамо" на три очки.

Одесити почали гру доволі активно, проте вже на третій хвилині пропустили м'яч у власні ворота. Однак команда Григорчука не опускала руки і продовжувала шукати шляхи до воріт П'ятова, хоча оборона "Шахтаря" не двала їм багато можливостей для реалізації задуманого. Перша половина гри завершилася за більш менш рівної гри, "Шахтар" грав по результату і не особливо форсував події.

У другому таймі гра продовжилась за сценарієм перших сорока п'яти хвилин. До середини тайму "гірники" збільшували свій натиск на ворота одеситів, Луческу для стимуляції атакувального потенціалу випустив Девіча і Віллана, і гра пішла під диктовку гостьової команди.

Для захисної ланки "Чорноморця" і головного тренера команди Романа Григорчука це були страшні хвилини. "Шахтар" повністю затиснув одеситів біля власних воріт і постійно тримав у напрузі голкіпера Безотосного. Проте воротар ніяк не зміг допомогти своїй команді у моментах, коли забивали гості.

Подвоїв рахунок Тейшейра, який добив м'яч у ворота після удару Мхітаряна, після цього "гірники" взяли невелику паузу, а продовжили знущання над обороною суперника після 80-ї хвилини. По черзі у воротах одеситів розписалися Вілліан і Мхітарян, при чому Генріх забив двічі, відзначившись у сумі хет-риком.

За десять хвилин "Чорнморець" був нокаутований, і вже під завісу гри арбітр зафіксував положення поза грою у Бурдужана, який вискочив сам на сам із П'ятовим, проте повтор чітко показав, що оффсайду не було. І щоб смак поразки для Одеси був не таким гірким, Ярослав Ракицький, можна сказати, подарував м'яч Діденку, який і забив гол престижу на останніх хвилинах.

"Шахтар" ще раз довів, що у хорошій формі підходить до Ліги чемпіонів. Перемога команді Луческу далась легко, знову класну гру продемонстрував Мхітарян. Єдине, що неприємно, так це травма, яку ще на початку гри отримав Дмитро Чигринський. Втрата такого захисника перед стартом єврокубкової кампанії може серйозно вплинути на гру команди в обороні. А так у "гірників" усе добре - є гра, результат, що ще треба?

Коментарі ()