Головне

Димінський розповів за якої умови дасть гроші на будівнцитво стадіону у Львові

24.07.2008 18:33 403 0

Петро Димінський готовий від завтрашнього дня фінансувати будівництво інфраструктури навколо стадіону до «Євро-2012» у Львові за умови створення ВАТ «Народна команда «Карпати» - Львів», активи якого буде поділено 50 на 50 між інвестором та містом. Про це почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський заявив сьогодні, 25 липня, під час прес-конференції у Львові.
«Для мене як інвестора це гарантія того, що інфраструктура, яку побудують до «Євро» за інвестовані кошти (а це близько 300 млн євро), після чемпіонату залишиться в нашій спільній власності: влади, інвестора, футбольного клубу «Карпати». А частину акцій згодом буде продано громадянам міста», - додав Петро Димінський.

Петро Димінський вважає, що у статутний фонд новоствореного ВАТ місто має віддати неліквідні об'єкти, загальною вартістю не менш як 300 млн євро. «Я знаю, що для такого проекту як «Народна команда «Карпати» - Львів», потрібні активи, навіть неліквідні, які свого часу правдами-неправдами було віддано в оренду, продано за символічні гроші під інвестиційні зобов'язання, які тепер не мають продовження», - зазначив Петро Димінський. Серед об'єктів, які мали б увійти до статутного фонду нового підприємства, Петро Димінський назвав базу «Спартак», закинуті бази у Брюховичах («Львівобленерго», ЛОРТА), львівські готелі «Львів» та «Жорж», колишній гірськолижний курорт на горі Тростян. При цьому він зазначив, що у такому випадку їх вартість зросте за короткий час у кілька разів.

Разом з тим, Петро Димінський запропонував, аби блокувальний пакет акцій новоствореного товариства - 25% плюс одна акція - згодом був переданий городянам Львова. «Львів'яни зможуть їх купити і стати контролером того, що ще лишилося у комунальній власності. Бо якщо далі так піде, як сьогодні, коли у порядку денному засідань сесій обласної та міської рад до 60 питань - розпорядження щодо власності, то незабаром нічого не залишиться», - наголосив Петро Димінський.

За словами Петра Димінського, вже від завтра він готовий фінансувати підготовку міста до «Євро». «Я знаю прекрасно свої можливості. Більше як 10-15 млн євро цьогоріч освоїти неможливо. Водночас за півроку можна спокійно створити ВАТ «Народна команда «Карпати» - Львів», - зазначив він.

«Я не хочу, щоб навколо Димінського створювали ауру, мовляв, якщо «Євро» у Львові не буде, то тільки тому, що Димінський відмовився фінансувати об'єкти під «Євро», бо він, бачите, хоче землі і об'єктів якихось. Я ще раз кажу - мені нічого не треба. Створіть мені або іншому інвестору належні умови. Але я думаю, що під ті умови, на які іду я, інший інвестор не піде», - пояснив почесний президент ФК «Карпати».

www.zik.com.ua

Коментарі ()