Головне

Ще семеро українських атлетів виконали нормативи на чемпіонат Європи

14.02.2015 20:02 490 0

У Сумах підходить до завершення чемпіонат України-2015 з легкої атлетики у приміщенні.

Цей чемпіонат є головним етапом відбору на першість Європи у приміщенні, який 5-8 березня відбудеться у Празі, тому спортсмени не стали зволікати з виконанням нормативів.

Першими це зробили Станіслав Маслов та Іван Стребков, які виявилися найкращими у бігу на 3000 метрів, йдеться у прес-релізі Федерації легкої атлетики України.

Час, який входить наразі до десятки найкращих у сезоні у Європі, показала переможниця фінального забігу на 60 метрах з бар’єрами Анна Плотіцина - 8.06 с.

Високі результати були показані на 400-метрівках як у жінок, так і у чоловіків. Представницям слабкої статі можна було не рвати жили, оскільки вже вирішено, що до Праги їх поїде у цьому виді п’ятеро - для участі в естафеті 4х400 м.

У чоловіків відразу двом на цій дистанції вдалося виконати норматив - новоспеченому чемпіону Євгену Гуцолу (46.72) та срібному призеру Віталію Бутриму (46.83).

На 17м 94см штовхнула ядро Галина Облещук. Усього 20-ма сантиметрами їй поступилася Ольга Голодна. Обидві атлетки цими показниками заслужили право взяти участь у чемпіонаті Європі.

Так само, як дві найсильніші учасниці змагань у стрибках у висоту серед жінок - Оксана Окунєва й Ірина Геращенко.

Завершували програму другого змагального дня спринтери. У жінок тріумфувала запоріжанка Олеся Повх - 7.22, усього двома сотими їй поступилася Наталія Погребняк.

Ще більш напруженішим виявився цей забіг у чоловіків. Лише за допомогою фотофінішу вдалося розподілити по місцях трьох найкращих. У підсумку виграв Сергій Смелик - 6.79, такий самий час у срібного призера Романа Кравцова, бронза з відставанням в одну соту в Ігоря Бодрова.

Коментарі ()