Українська правда

Желько Любенович: Майже місяць прошу керівництво Миная прийняти мою відставку

Володимир Клепач — 1 жовтня, 15:11
Желько Любенович: Майже місяць прошу керівництво Миная прийняти мою відставку
Желько Любенович
ФК Минай

Головний тренер Минаю Желько Любенович прокоментував перемогу над Буковиною (2:1) у 9-му турі Першої ліги.

Слова 43-річного спеціаліста наводить офіційний сайт клубу з Чернівців.

- Які враження від матчу Буковина – Минай та яким буде ваш експрес-коментар цього поєдинку?

- Хочу привітати Буковину з перемогою. У першому таймі суперник нас повністю переграв, але Минай виглядав краще у другій половині гри. Проте цього було недостатньо для нашої команди, щоб здобути нічию або навіть перемогти. Ми повністю провалили перший тайм, тому довелося по перерві зробити одразу чотири заміни. Не хотілось цього робити, але все ж таки довелося, причому це вперше у своїй тренерській кар’єрі я здійснив таку велику кількість замін після першого тайму. Хлопці старалися, було бажання. Ми забили гол не без допомоги Буковини, але добре, що вдалося нарешті відзначитися забитим м’ячем, адже до цього протягом чотирьох матчів ніяк не могли забити. Уже майже місяць я прошу керівництво, щоб прийняли мою відставку, тому що мені соромно за такі результати. Хочу вибачитися перед нашими вболівальниками, перед керівництвом за ще одну поразку. Я роблю все можливе, щоб команда вийшла з цієї ями, але, на жаль, у нас не виходить цього зробити. Керівництво клубу не хоче приймати мою відставку, адже вірить в мене і хоче, щоб я продовжив працювати головним тренером. Перед командою стоїть завдання повернутися до Прем’єр-ліги, але тепер виникає питання, чи Минай взагалі зможе потрапити у топ-4.

- У далекому сезоні 2006/07 ви грали на цьому стадіоні у Чернівцях у складі сімферопольської Таврії. Тоді Буковина в матчі 1/32 фіналу Кубка України поступилась Таврії з рахунком 0:3, а ви відзначилися одним із забитих м'ячів. Чи пам'ятаєте ви той матч і той гол?

- Перед поїздкою у Чернівці на матч Буковина – Минай я якраз згадував ту кубкову гру, яка відбулась у 2006 році. Дуже добре пам’ятаю той матч і також пам’ятаю, що у той день у Чернівцях був сильний дощ (матч відбувся 11 серпня 2006 року на стадіоні Буковина, – ред.). Мені приємно повернутися у це місто, де я грав ще 18 років тому. У вас прекрасний стадіон, прекрасне поле, чудові вболівальники. Я бажаю Буковині досягти всіх поставлених цілей. Місто Чернівці заслуговує мати команду у Прем’єр-лізі.

Минай Чемпіонат України, Перша ліга Желько Любенович