Головне

Ярославський зробив заяву щодо смертельної ДТП за участю його кортежу

Олександр Ярославський прокоментував звинувачення у причетності до смертельної ДТП
17.02.2022 14:14 2921 0
Ярославський зробив заяву щодо смертельної ДТП за участю його кортежу

Президент Металіста Олександр Ярославський відреагував на причетність до смертельної ДТП.

Про це йдеться в заяві на сайті харківського клубу.

"Публічні заяви офіційних осіб, які представляють правоохоронну систему України, що прозвучали останнім часом на мою адресу, змушують мене до відповідної публічної реакції.

На жаль, манера проведення слідчих дій, у яких публічно згадується моє прізвище, дуже погано вписується у правове поле. Виникає відчуття, що винного вже призначили і тепер підганяють під це доказову базу в найгірших традиціях "політичної доцільності".

1. Як у справі, яку взяли під особистий контроль голова МВС та Генеральний прокурор, можуть зникнути ключові докази? Про яку об'єктивність може йтися, коли викрадають та підкидають докази?

2. Про яке неупереджене слідство можна говорити, коли під час розслідування звичайної справи про дорожньо-транспортну пригоду наявні відверті спроби дестабілізувати моє приватне життя та мої робочі процеси?

3. Де це бачено, щоб обставини ДТП з'ясовували, вчиняючи тиск на бізнес?

4. Яку законність мені можуть гарантувати пан міністр і пані Генеральний прокурор, якщо на сьогодні вже наявне упереджене ставлення та подвійні стандарти правозастосування?

Таке відчуття, що замість встановлення істини хтось дуже хоче під безпідставними гучними звинуваченнями, що вводять в оману громадськість і ЗМІ, приховати свої недоліки в роботі та перемикнути увагу з реальних проблем поточного дня на штучно зшиту на коліні так звану "резонансну справу".

Не вийде.

Я не олігарх – у мене немає кишенькових ЗМІ та політиків. У своєму житті та роботі я завжди керувався принципом справедливості, і це можуть підтвердити всі, хто мав справу зі мною з особистих чи ділових питань. І я не маю наміру терпіти несправедливе ставлення до себе, що може кинути тінь на моє чесне ім'я і позначитися на роботі трудових колективів компаній, що мені належать.

Моя юридична команда з першого дня активно займається виявленням справжніх обставин. Як тільки дозволить графік, я буду готовий особисто взяти участь у всіх слідчих діях, щоб встановити правду і не допустити фальсифікацію та політизацію справи.

Попри все, я вірю, що Україна буде правовою державою, і маю намір і надалі сприяти її розбудові.

Я також прошу співробітників DCH, уболівальників "Металіста" на Харківщині, в Україні та світі, а також усіх харків'ян зберігати спокій. Усі плани розвитку моїх бізнес-структур, усі інвестиції в "Металіст" та футбольну інфраструктуру будуть реалізовуватися у плановому порядку", - йдеться в заяві.

Що відомо про ДТП Ярославського

Хронологія подій

  • У ніч на 10 лютого автомобіль із кортежа харківського олігарха збив насмерть людину;
  • Ярославський чартерним рейсом раптово покидає Україну. За інформацією ЗМІ, бізнесмен відлетів до Лондона;
  • Бізнесмен заявив, що нічого не знає про смертельну ДТП у Харківській області, до якої може бути причетний його кортеж: "Я спав удома і вранці тільки дізнався про це." Водночас він не зміг відповісти, чи справді знайдений на місці аварії номерний знак "0018" належить його кортежу;
  • У компанії Ярославського назвали водія, який потрапив у смертельну ДТП. "За кермом автомобіля з номерними знаками, виявленими на місці ДТП, був водій, який працює в одній із допоміжних служб DCH. Вночі, прямуючи до Харкова для паркування автомобіля, він в умовах обмеженої видимості здійснив наїзд на перешкоду, характер якої під час руху не розпізнав. Вранці було виявлено факт відсутності номерного знака, а також з'ясували інші обставини справи", - заявили в пресслужбі Ярославського;
  • Українська правда, посилаючись на власні джерела, повідомила, що жертву переїхало два авто з кортежа Ярославського;
  • Ярославський незадовго до ДТП перебував у нетверезому стані, повідомив відомий журналіст Михайло Ткач. "Наше джерело повідомляє, що вчора ввечері спілкувались з Ярославським телефоном за декілька годин до ДТП і він був у нетверезому стані". Також Ткач повідомив, що за кермом авто, який убив людину знаходився сам Ярославський;
  • Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна у зв'язку зі спробою фальсифікації справи щодо ДТП, у якій взяв участь кортеж власника Металіста Олександра Ярославського;
  • Генеральна прокурорка України заявила, що справа під її особистим контролем;
  • Поліція проводить обшуки у місці проживання Ярославського;
  • Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи ДТП з кортежем власника Металіста Олександра Ярославського;
  • Підозрюваний у справі про смертельне ДТП з авто харківського бізнесмена Олександра Ярославського переховується від органів слідства.

Нагадаємо, ще в 2011 році польські журналісти зняли фільм про Ярославського з красномовною назвою "Король Харкова", у якому журналістка зробила зауваження бізнесмену через перевищення швидкісного режиму.

Коментарі ()