Українська правда

Ломаченко — Камбосос: Як це було

Перша дуель поглядів
Ломаченко — Камбосос: Як це було

Ексчемпіон світу у трьох дивізіонах, український боксер Василь Ломаченко (17-3, 11 КО) здобув перемогу над колишнім абсолютним чемпіом світу з Австралії Джорджем Камбососом (21-2, 10 КО) у бою за титул чемпіона світу Міжнародної боксерської федерації (IBF) у легкій вазі.

Поєдинок відбувся в австралійському Перті, вранці 12 травня.

Вечір бою

НОКАУТ! Василь Ломаченко здобуває домінантну перемогу над Джорджем Камбососом. Двічі в 11-му раунді українець відправив австралійця на канвас і третій раз став останнім. Камбосос продемонстрував бійцівський характер, але цього мало для перемоги! Переконливий виступ від українця

10-раунд: Чемпіонські раунди! Камбосос стікає кров'ю, Ломаченко не перестає працювати по розсіченню. Австралієць вже не зможе перемогти за очками, різниця в майстерності боксерів колосальна. Залишається одне питання — чи побачимо ми нокаут?

9-раунд: Рукавичка Камбососа вкривається кров'ю і суддя вже перевіряє стан австралійця. Скільки він ще зможе витримати цих ударів? Більше клінчей наприкінці поєдинку, трохи впав темп, але це все на руку Ломаченку, який контролює ситуацію. Джорджу потрібно ризикувати, якщо він хоче перемогти!

8-раунд: Знову потужний боковий пропускає Камбосос. Розсічення на правому оці австралійця і туди знову і знову пробиває Ломаченко. Українець домінує протягом усього бою, Джорджу потрібно сподіватися на лакі панч!

7-раунд: Коментатори підказують, що лише 10% ударів Джорджа досягають цілі. У цьому раунді Камбосос навіть опинився на канвасі, після потужного удару, від якого ухилився Ломаченко, австралієць впав за інерцією. Вдається пробивати корпус українця раунд за раундом, схоже, що це стратегія місцевого улюбленця.

Наприкінці раунду Камбососу вдалася успішна атака і нарешті джеб Джорджа влучив у голову Ломаченка.

6-раунд: Потужний удар по печінці провів Камбосос, реабілітувався перед власною публікою трохи Джордж, однак відразу після цього пропустив дуже неприємний удар по вуху. Екватор поєдинку, 5:1 на наших записках на користь Ломаченка.

5-раунд: Зловив Ломаченко лівим боковим Камбососа, коли той намагався змінити свою позицію і ледь не поклав Джорджа на канвас. Багато ударів австралієць в молоко викидає, Василь точніше працює по супернику, наразі впевненіше виглядає саме українець.

4-раунд: Чимало потужних ударів пропустив Камбосос у цьому раунді. Тренер Джорджа незадоволений виступом свого підопічного. Ломаченко провів кілька дуже успішних комбінацій і забрав цей раунд у свою добірку.

3-раунд: Заграє Камбосос до Ломаченка, а Василь відповідає хорошою роботою ногами та вмілими контрвипадами. Джеби українця досягають цілі, австралійському боксеру доводиться тримати оборону в кутку рингу.

2-раунд: Підвищуються швидкості в нашому бою. Камбосос продовжує пробивати по корпусу, а Василь вдало проводить бокові удари. Можливо українець навчився на помилках останніх боїв та почне домінувати з перших раундів.

1-раунд: Уже на перших секундах Ломаченко пропустив два неприємних удари по печінці. Ломаченко сканує суперника та робить короткі, але успішні випади з влучними джебами. Австралієць намагається пробивати корпус українського боксера, як це робив Девін Хейні у переможному бої. Василь провів ще одну вдалу атаку наприкінці раунду.

Бій розпочався!

Як це часто буває поєдинок розпочався трохи раніше заявленого часу.

На арені лунає гімн України!

Тепер звучить гімн Австралії.

Василь Ломаченко на наших екранах. Українець виходить на ринг у традиційно для нього релігійному мерчі.

Джордж Камбосос виходить на ринг!

Наш сайт розпочинає онлайн-марафон чемпіонського бою, завершить який текстова трансляція.


Андеркард поєдинку

  • Ніна Г’юз (Велика Британія) проти Чернеки Джонсон (Австралія) — бій за титул WBA у найлегшій вазі
  • Ендрю Молоні (Австралія) проти Педро Гевари (Мексика) — на кону тимчасовий титул WBC у другій найлегшій вазі)
  • Імам Хатаєв — Річардс Болотнікс (Латвія) — напівважка вага
  • Файга Опелу (Австралія) — Джозеф Гудалл (Австралія) — надважка вага
  • Лукас Браун (Австралія) — Хемі Ахіо (Нова Зеландія) — надважка вага

Ринг-анонсер оголосив, що Ніна Г'юз захистила титул, однак потім попросив стати боксерок ще раз у центр і вдруге назвав рішення суддів — 95:95, 96:94, 98:92 на користь Чернеки Джонсон! У нас нова чемпіонка!

Василь Ломаченко активно готується до мейн-івенту.


Дуже емоційний коментар дав Ендрю Молоні після поразки від Гевари:

"Я хочу сказати дякую Top Rank, дякую моїй команді за все, що ви зробили для мене, але я зав'язую з цим спортом, для мене це занадто. Дякую спонсорам за підтримку, тому що я йду на пенсію, я люблю вас, але вибачте — на**й це", — сказав 33-річний австралійський боксер.

Г'юз та Джонсон вже розпочали поєдинок і чемпіонка наразі виглядає впевнено!

Незабаром розпочнеться головний бій андеркарду! Ніна Г'юз захищатиме титул проти Чернеки Джонсон!

Гевара перемагає роздільним рішенням суддів! 115:113, 113:116, 115:113. Молоні незадоволений цим рішенням, однак зрозуміти рефері можна, бій був дійсно близьким!

Ломаченку та Камбососу вже проводять тейпування рук, однак перед головною подією шоу ми побачимо ще поєдинок Ніни Г'юз проти Чернеки Джонсон за титул WBA у найлегшій вазі.

Чудова атака Молоні, свіжішим виглядає в останніх раундах саме австралієць.

Доволі рівний бій проводять Молоні та Гевара. Після 6 раунду важко віддати перевагу одному з боксерів, цікаво, що продемонструють суддівські записки та чи не допоможуть рефері місцевому бійцю.

Ломаченко та Камбосос готуються до головної події вечора.

Молоні активніше діє в перших раундах, Гевара відповідає контрвипадами.

А тим часом Василя Ломаченка вже помітили в підтрибунному приміщенні!

Розпочався один з головних боїв вечора. Ендрю Мелоні та Педро Гевара проводять поєдинок за тимчасовий титул WBC у другій найлегшій вазі.

Нагадаємо про шлях українського боксера до поєдинку в Австралії.

Джордж Камбосос разом із дружиною прибув на арену в Перті.

Тиждень бою

11 травня

Відомий спортивний журналіст, а нині військовий Збройних сил України Дмитро Лазуткін, дав свій прогноз на бій.

"Ще 5-7 років тому від цього бою можна було б очікувати лише одного — тотального домінування боксера, який виступає під українським прапором. Втім, зараз австралієць неймовірно вмотивований. Після невдалої історії з Хейні він прагне реабілітуватися перед своєю аудиторією", — сказав Лазуткін.

Василь Ломаченко поділився очікуваннями від поєдинку.

"Це буде незабутній бій. Для нього це війна, для мене це змагання. У мене є ціль. Мені потрібен цей титул. Моєю мотивацією є цей титул, я хочу знову стати чемпіоном світу", — сказав Ломаченко.

Трохи більш ніж за добу до бою, боксери провели зважування та фінальну дуель поглядів.

Український боксер виявився трохи важчим за суперника: 61,14 кг проти 60,87 кг.

10 травня

Боксери провели відкрите тренування для представників ЗМІ та уболівальників.

9 травня

Український боксер на пресконференції зазначив, що хоче повернути пояс IBF.

"Я давно в цьому спорті. Ми двоє професіоналів. Ми знаємо бокс. Ми знаємо стратегію. Обом буде дуже і дуже цікаво. Буде дуже і дуже цікаво всім шанувальникам боксу. Удачі. Удачі обом.

У нас бій. Ми дуже старанно готувалися. І, як я вже сказав, це буде захоплююче видовище.
Я просто з нетерпінням чекаю титулу IBF. Мені потрібно взяти свій титул, а потім я зможу думати про майбутнє", — сказав Ломаченко.

Австралійський боксер заявив, що бій проти Ломаченка мав відбутися ще у 2019 році.

"Ми мали намір провести бій у 2019 році, коли легендарний член Зали слави Боб Арум сказав, що молодий хлопець з Австралії, на ім'я Джордж Камбосос може протистояти тодішньому королю Ломаченку. Це, очевидно, не відбулося.

Тоді я став чемпіоном і Ломаченко переслідував мене. Ми були дуже близькі. Але це не судилося. Але третій раз пощастить, і в неділю ми б’ємось.

Я надзвичайно впевнений. Я впевнений через свою підготовку. Я провів чудовий тренувальний табір. Впевненість вища, ніж будь-коли. Коли я переможу Ломаченка, йому більше не буде дороги. Це буде відставка для нього", — заявив Камбосос.

Відбулась битва поглядів між Ломаченко та Камбососом. Боксери дивились один на одного понад 3 хвилини.


8 травня

Ломаченко висловився про незвичний час початку бою проти Камбососа.

"Мені здається я вперше в кар'єрі проведу поєдинок об 11:00. Для мене це навіть краще ніж битися ввечері, для мене це комфортніше. Ти прокидаєшся, снідаєш і проводиш бій і після цього ти можеш насолодитися цим прекрасним містом", — сказав Василь.

Австралійський боксер назвав, хто є аутсайдером поєдинку з українцем.

"Мені подобається бути андердогом. Мені подобається проводити великий бій в Австралії, про який говорить увесь світ і вся країна. Мені подобається ця ментальність аутсайдера.

Ця ментальність викликає запал, коли люди кажуть: "Це кінець Камбососа. Це буде легкий бій для Ломаченка". Якщо вони думають, що це буде легкий бій, немає проблем. Подивимося 12 травня", — заявив Камбосос.

7 травня

Австралійський ексчемпіон світу продовжує роздавати компліменти Ломаченку, порівнявши того з Албертом Ейнштейном.

"У Ломаченка чудовий IQ, він гарно тримається на ногах, але також любить викидатися вперед. У нас є свої хитрощі в рукаві. Ми почекаємо та побачимо. Я буду готовий адаптуватися, й це буде бій, який запам’ятається", — сказав Камбосос-молодший.

До слова, Максим Розенко привідчинив завісу про гонорар українського боксера, з урахуванням усіх витрат і податків.

***

Ломаченко прибув до Австралії за два тижні до бою, в аеропорту боксера зустріла українська діаспора.

Уже під час спілкування зі ЗМІ Ломаченко заявив, що його кар'єра підходить до завершення.

"Я дуже довго в цьому виді спорту, надто довго... Важко сказати, скільки ще я буду на рингу. Все залежатиме від того, як почуватиметься моє тіло після ще одної важкої підготовки й ще одного поєдинку", — зазначив боксер.

"Я дуже довго в цьому виді спорту, надто довго... Важко сказати, скільки ще я буду на рингу. Все залежатиме від того, як почуватиметься моє тіло після ще одної важкої підготовки й ще одного поєдинку", — зазначив боксер.

"Я дуже довго в цьому виді спорту, надто довго... Важко сказати, скільки ще я буду на рингу. Все залежатиме від того, як почуватиметься моє тіло після ще одної важкої підготовки й ще одного поєдинку", — зазначив боксер.

Також Ломаченко вважає, що австралієць підходить йому за стилем ведення бою.

Своєю чергою 30-річний суперник Ломаченка готується до справжньої війни в ринзі.

"8 днів. Попереду справжня битва. До війни готовий. Уперед", — написав Камбосос.

"8 днів. Попереду справжня битва. До війни готовий. Уперед", — написав Камбосос.

"8 днів. Попереду справжня битва. До війни готовий. Уперед", — написав Камбосос.

Також австралієць визнав, що Ломаченко — фаворит бою, проте спробує стати першим, хто нокаутує представника України.

Найважливіше про бій і боксерів

  • Двобій відбудеться на RAC Arena, яка здатна вмістити близько 15 тисяч уболівальників;
  • Боксери будуть виборювати вакантний титул IBF, який звільнився після переходу Девіна Хейні в наступну вагову категорію;
  • Пояс IBF — єдиний, якого не вистачало українцю для статусу абсолютного чемпіона світу у 2019-20 роках. На той момент Ломаченко володів поясами інших трьох організацій (WBA, WBC, WBO), які програв в об'єднавчому поєдинку американцю Теофіму Лопесу;
  • Камбосос своєю чергою, сенсаційно переміг кривдника Ломаченка та став "абсолютом", завоювавши в тому числі й пояс IBF;
  • Уже в наступному поєдинку австралієць втратив пояси у поєдинку проти Девіна Хейні;
  • 36-річний представник України провів на профі ринзі 20 боїв, зазнавши 3-х поразок (64,7% перемог нокаутом);
  • 30-річний австралієць провів 23 поєдинки, двічі зазнавши поразок (47,6%).

Цікавий факт

12 травня Ломаченко вже перемагав. У 2018 році в бою за чемпіонські пояси WBA (Super) та The Ring в легкій вазі ефектно нокаутував Хорхе Лінареса філігранним ударом по печінці. До слова, тоді ж український боксер уперше побував у нокдауні.

Джордж Камбосос Василь Ломаченко