Українська правда

Рибачок прокоментувала ситуацію із забороною патріотичного надпису на човні

Андрій Яросименко — 8 серпня, 18:07
Рибачок прокоментувала ситуацію із забороною патріотичного надпису на човні

Анастасія Рибачок прокоментувала рішення Міжнародної федерації каное про заборону пливти у човні з надписом "I am Ukrainian" ("Я — українка") на Олімпійських іграх 2024.

Її слова передає Суспільне.

"Виникла ситуація з моїм написом, його змусили прикрити. Через те, що ЗМІ роздули такий скандал в інтернеті, то мені у принципі заборонили у ньому виходити. Не скажу, що вони неправі — це правило, як мені пояснила Міжнародна федерація каное, існує вже давно. Як бачите, інші країни взагалі не мають написів.

Проблема в тому, що ані штаб команди, ані МФК не знали, що не можна написів. І коли мені зробили того човна, і всі знали, що я на ньому буду ганятися на Олімпіаді, мені ніхто нічого не сказав. Звісно, шкода, що не маю запасного човна, лише один привезла на Олімпіаду. Але завдяки напарниці, Людмилі Лузан, я виступила у кваліфікації, у неї запас човнів і вона з радістю зі мною поділилася", — сказала Рибачок.

Нагадаємо, Анастасія разом із Людмилою Лузан кваліфікувалися у півфінали каное-одиночки у своїх заїздах, які відбудуться в суботу, 10 серпня. Також напередодні вони напряму пройшли до півфіналу у каное-двійці на дистанції 500 метрів.

Чемпіон веде текстову трансляцію 13-го дня Олімпійських ігор-2024, у якій оперативно повідомляє про головні події.

каное Париж-2024 Олімпійські ігри-2024 Олімпіада-2024 Україна на Олімпіаді-2024 Анастасія Рибачок Міжнародна федерація каное