Українська правда

Франція у більшості вирвала перемогу над Єгиптом та вийшла у фінал Олімпіади-2024 з футболу

Микола Дендак — 6 серпня, 00:46
Франція у більшості вирвала перемогу над Єгиптом та вийшла у фінал Олімпіади-2024 з футболу

Збірна Франції вирвала перемогу над Єгиптом у півфінальному матчі футбольного турніру Олімпійських ігор-2024 серед чоловіків.

Поєдинок завершився з рахунком 3:1. Перший там проходив за рівної гри, моменти виникали в обох команд, проте підводила реалізація, тож другу 45-хвилинку команди розпочали за нульової рівності.

І вже на 61 хвилині півзахисник єгиптян Махмуд Сабер підібрав м'яч у штрафному майданчику суперника та переграв голкіпера ударом під поперечину. Французи відповіли на останніх хвилинах, відзначився Жан-Філіп Матета. Зрештою, основний час завершився внічию.

Додатковий час розпочався з вилучення захисника Єгипту Омара Фаєда. Реалізувати свою перевагу Франція зуміла вже за 9 хвилин, дубль на свій рахунок записав Матета. Крапку в матчі поставив Майкл Олісе на початку другого овертайму.

Завдяки цій перемозі Франція вийшла у фінал, де зустрінеться з Іспанією, що у своєму півфіналі виявилася сильнішою за Марокко. Вирішальний матч відбудеться у п'ятницю, 9 серпня.

Олімпійські ігри 2024, футбол
Півфінал, 5 серпня

Франція — Єгипет 3:1 (0:0)

Голи: 0:1 - 61 Сабер, 1:1 - 81 Матета, 2:1 - 100 Матета, 3:1 - 108 Олісе

Нагадаємо, що збірна України не змогла пробитись у плейоф, посівши 3 сходинку в групі B. Її випередили Марокко та Аргентина. На рахунку підопічних Руслана Ротаня перемога над марокканцями, та поразки від аргентинців та Іраку.

За всіма головними подіями 10 дня Олімпійських ігор 2024 зручно спостерігати в текстовій трансляції на Чемпіоні.

Париж-2024 Збірна Єгипту з футболу Олімпійські ігри-2024 Олімпіада-2024