Українська правда

Колишній тренер Іги Швьонтек назвав причини припинення співпраці з першою ракеткою світу

Володимир Клепач — 16 жовтня, 09:55
Колишній тренер Іги Швьонтек назвав причини припинення співпраці з першою ракеткою світу
Getty Images

Томаш Вікторовський, колишній тренер Іги Швьонтек, розповів, що рішення припинити співпрацю з першою ракеткою світу не було спонтанним.

Слова спеціаліста цитує WP SportoweFakty:

"Було дуже багато спекуляцій та інсинуацій.... Занадто багато, враховуючи, що в опублікованому комюніке наше рішення дуже чітко визначено. Достатньо прочитати його з розумінням, а не з наміром шукати сенсацій. Наше припинення співпраці відбулося з повагою до обох сторін, і жодні хитрощі цього не змінять.
Я вважаю, що загалом у нас були дуже хороші стосунки в команді. За три роки нашої інтенсивної співпраці неможливо уникнути складних ситуацій, але навіть тоді ми завжди знаходили спосіб домовитися і вийти переможцями. Пріоритетом для нас завжди була Іга і все, що пов'язано з підготовкою спортсмена на найвищому рівні.
Рішення про закінчення співпраці – це була просто необхідність. Ми ніколи не приймали раптових і, головне, непродуманих рішень".

Нагадаємо, що Швьонтек почала працювати з Вікторовським на початку грудня 2021 року. До цього протягом п'яти років її тренером був інший поляк, Пьотр Сержпутовський, з яким вона виграла три турніри WTA, включаючи перемогу на Ролан Гаррос у 2020 році.

З Вікторовським Швьонтек виграла аж 19 титулів. У період з 2022 по 2024 рік вона тричі поспіль ставала найкращою на Ролан Гаррос і додала до цього перемогу на Відкритому чемпіонаті США 2022 року. Крім того, вона завоювала бронзову медаль Олімпійських ігор. Під час роботи з Вікторовським полька піднялася на позицію лідера рейтингу WTA.

Раніше повідомлялось, що причиною розриву став особистий психолог польської тенісистки Дар'я Абрамович, вплив якої на Ігу став занадто великим.

Іга Швьонтек Томаш Вікторовський