Українська правда

Підсумковий медальний залік Олімпіади-2024: США в останній момент вирвали перше місце, Україна — 22-га

Getty Images
Підсумковий медальний залік Олімпіади-2024: США в останній момент вирвали перше місце, Україна — 22-га

До вашої уваги підсумковий загальний медальний залік Олімпійських ігор 2024.

До останнього моменту перше місце було за Китаєм, однак, завдяки золотій медалі в жіночому баскетбольному турнірі, фінал якого був останнім змаганням на Іграх у Парижі, американці зрівнялися з китайцями за показником золотих нагород і виграли залік, оскільки мають більше срібних медалей.

Збірна України, яку на літній Олімпіаді-2024 представляли 140 спортсменів у 23 видах спорту, здобула 12 нагород: фехтувальниця Ольга Харлан стала бронзовою призеркою в особистому турнірі шаблісток, а Сергій Куліш здобув срібло у стрільбі з гвинтівки з трьох положень.

Перше золото в скарбничку України принесли фехтувальниці. Українська команда з шаблі в складі Ольги Харлан, Олени Кравацької, Аліни Комащук та Юлії Бакастової здолала Південну Корею в фіналі з рахунком 45:42.

У дев'ятий день Олімпійських ігор українські легкоатлети завоювали три медалі. Ярослава Магучіх стала золотою призеркою, а Ірина Геращенко бронзовою в стрибках у висоту. Михайло Кохан також посів третє місце, але в метанні молота.

У 10-й день срібним призером став гімнаст Ілля Ковтун за підсумком вправ на паралельних брусах, а в 12-й Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном у боксі.

Нарешті, у 13-й день ще двома нагородами медальну скарбничку "синьо-жовтих" поповнили борці греко-римського стилю: Парвіз Насібов здобув срібло, а Жан Беленюк — бронзу.

Також срібні медалі до скарбнички збірної України додали українські веслувальниці Людмила Лузан і Анастасія Рибачок, які фінішували другими в каное-двійці на 500 метрів, та борчиня Ірина Коляденко.

Усього було розіграно 329 комплектів медалей у 32 видах спорту.

Медальний залік Олімпійських ігор 2024

Повний залік дивіться ТУТ.

медальний залік Париж-2024 Олімпійські ігри-2024 Олімпіада-2024 Україна на Олімпіаді-2024