Українська правда

ЛНЗ завдяки яскравому камбеку здолав Колос у 28 турі УПЛ

Игорь Чернявский — 13 травня, 18:50
ЛНЗ завдяки яскравому камбеку здолав Колос у 28 турі УПЛ

ЛНЗ здобув перемогу над Колосом у виїзному матчі чемпіонату України з футболу-2023/24.

Не забиваєш ти - забивають тобі. Саме так можна описати кілька хвилин, упродовж яких ЛНЗ втратив вбивчу нагоду після удару Геннадія Пасіча, а Колос майже одразу ж покарав гостей - Валерій Бондаренко потужним ударом вколотив м’яч у сітку після скидки від партнера.

Втім, Колосу не вдалося піти на перерву переможцем, адже все зіпсував автогол Олександра Чорноморця. Ковалівці потужно розпочали другий тайм, навіть струснули стійку воріт ЛНЗ, а потім немов зникли з поля. ЛНЗ організував два голи за 5 хвилин, які й вирішили долю зустрічі.

Чемпіонат України з футболу — УПЛ
28 тур, 13 травня

Колос — ЛНЗ 1:3 (1:1)

Голи: 1:0 — Бондаренко 24, 1:1 — Чорноморець (автогол) 44, 1:2 — Наумець 62, 1:3 — Соареш 67

Колос: Фесюн, Цуріков, Чорноморець (Гончаренко 73), Бондаренко, Бурда, Топалов, Демченко, Оріховський (Салабай 73), Ільїн (Криворучко 73), Рангел (Паулаускас 86), Велетень (Гусол 86).

ЛНЗ: Пеньков, Каплієнко, Саліху, Муравський, Пасіч (Насонов 82), Яшарі, Тілль, Бойко (Тищенко 82), Стасюк (Наумець 61), Соареш (Шестаков 77), Молло (Хобленко 61).

Попередження: Каплієнко 37, Демченко 41, Соареш 53, Салабай 87, Насонов 90+4

Огляд матчу

Зазначимо, що для нового головного тренера Колоса Олександра Поздєєва це був перший матч після підвищення. Нещодавно повідомлялося, що після попереднього матчу президент клубу Андрій Засуха нагородив гравців преміальними попри поразу.

Завдяки цій перемозі ЛНЗ піднявся на сьоме місце, випередивши Чорноморець. Додамо, що до сьогоднішньої гри черкасці вже гарантували собі місце в УПЛ після того, як Оболонь, яка посідає 13-те місце, втратила очки з Рухом. Команда вже мала гандикап в 6 очок над киянами. І враховуючи особисті зустрічі, Оболонь не мала шансів наздогнати ЛНЗ.

Колос продовжує перебувати на 12 позиції та ризикує "впасти" в зону перехідних матчів. Ковалівську команду може випередити та сама Оболонь, яка за два три до кінця сезону відстає на три очки.

Раніше Полісся втримало мінімальну перемогу в 22-годинному матчі проти Кривбаса - всьому виною повітряні тривоги. До слова, матч між Колосом та ЛНЗ також переривався в першому таймі через ракетну небезпеку.
Колос ЛНЗ Чемпіонат України, УПЛ