Українська правда

Кварцяний поділився своїм варіантом заміни Дніпра-1 в УПЛ

Владислав Уткін — 21 липня, 16:47
Кварцяний поділився своїм варіантом заміни Дніпра-1 в УПЛ

Видатний український тренер Віталій Кварцяний вважає, що в Українську Прем'єр-лігу, окрім Миная, повинні увійти ще дві команди.

Про це 71-річний фахівець розповів у коментарі UA-Футбол.

"Мій варіант такий: Дніпро-1 замінити Минаєм, а крім цього, щоб в УПЛ увійшло ще дві команди. Одна з них – Металіст 1925, який став би сімнадцятим. А ще одного, вісімнадцятого учасника Прем’єр-ліги, визначити в одному додатковому матчі на нейтральному полі між Лівим берегом та Епіцентром, чим надати їм додатковий шанс підвищитись у ранзі.

Хотілось би зауважити, що під час сезону досить важко знайти інвестора, а от Металіст 1925 зумів це зробити під час війни. Це взагалі щось особливе! І от тепер власник харківського клубу Володимир Носов якоюсь мірою спонсорує і рекламує збірну України. Тож є шанс для того, аби ще більше згенерувати його увагу до харківського та українського футболу. Хотілося б цю людину підтримати, адже у наш час це геройський вчинок", — розповів Кварцяний.

Нагадаємо, 22 липня Виконком Української асоціації футболу проведе засідання, на якому розв'яже питання заміни дніпровського клубу в УПЛ.

Напередодні представники клубів ліги задовольнити прохання СК Дніпро-1 щодо зняття зі змагань та визначили дві пропозиції на розгляд Виконкому УАФ для заміни клубу:

  • Перша — надати місце в УПЛ Минаю.
  • Друга — провести міні-турнір між чотирма командами (Минай, Металіст 1925, Лівий Берег та Епіцентр), переможець якого гратиме в УПЛ в сезоні-2024/25.
Віталій Кварцяний Минай СК Дніпро-1 Чемпіонат України, УПЛ