Головне

Брюгге - Динамо: анонс і прогноз матчу Ліги чемпіонів

Київський гранд візьме старт в цьогорічній Лізі чемпіонів матчем у Бельгії
06.08.2019 06:48 8435 0
Брюгге - Динамо: анонс і прогноз матчу Ліги чемпіонів
Брюгге (Брюгге, Бельгія) - Динамо (Київ, Україна)
 
Ліга Чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд, 1-й матч
Брюгге (Бельгія), Ян Брейдель Стадіон
6 серпня, 21:30
трансляція - 2+2
 
Головний арбітр - Хав'єр Естрада Фернандес
Асистенти арбітра – Роберто Алонсо Фернандес, Теодоро Собріно Маган (обидва - Іспанія)
Четвертий арбітр - Пабло Гонсалес Пуертес (Іспанія)

Київське Динамо розпочне свій єврокубковий шлях сезону 2019/20 двобоєм проти бельгійського Брюгге у 3-у кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Тож, у бельгійсько-українському протистоянні зійдуться віце-чемпіони своїх країн.

У минулому чемпіонаті Бельгії суперник Динамо набрав 56 очок, поступившись 7 пунктами чемпіону Генку та випередивши на 3 очки Стандарт, який посів 3 сходинку в Лізі Жупіле.

Кияни в свою чергу нічого не змогли протиставити донецькому Шахтарю в Українській прем'єр лізі, втретє поспіль залишившись без золотих нагород.

Команди об'єднує не лише віце-чемпіонство минулого сезону, а й вдалий і досить схожий старт у чемпіонатах, які стартували нещодавно.

Київське Динамо здобуло дві перемоги у перших двох турах УПЛ. Спочатку підопічні Хацкевича перемогли у гостях Карпати (0:2), а потім ще більш впевнено у тому ж Львові здолали однойменний клуб (0:3).

Розпочало ж Динамо новий сезон здобуттям Суперкубку України, здолавши донецький Шахтар (2:1)

  До речі: Брюгге - Динамо: дивитися онлайн матч Ліги чемпіонів

Бельгійський клуб провів лише дві офіційних гри нового сезону. У першому турі підопічні Філіпа Клемана на виїзді здолали Васланд-Беверен (1:3), а потім знищили на власному полі Сент-Трейден (6:0). Отже, якщо брати до уваги психологічно-емоційний стан команд, то він має бути ледь не ідеальним.

Відбулися певні зміни й у складах команд у порівнянні з минулим сезоном. За маршрутом Київ - Дніпро в оренду відправилися новоспечені чемпіони світу U-20 Сергій Булеца та Владислав Супряга, а нападник Назарій Русин продовжить кар'єру в Зорі, також на правах оренди.

У літнє міжсезоння Динамо підсилилося гравцем збірної України Олександром Караваєвим, а буквально кілька днів тому київський клуб підписав люксембурзького нападника Жерсона Родрігеса. Також до команди приєднався Абдул Кадірі Мохаммед.

Куди більших втрат зазнав суперник киян. Бельгійці продали свого лідера Арно Груневелда в англійський Борнмут. Також до Туманного Альбіону відправився ще один хавбек команди Марвелус Накамба, який продовжить кар'єру в Астон Віллі.

А напередодні Брюгге оголосив про підписання відомого голкіпера Ліверпуля Сімона Міньйоле.

  Цікаво: Setanta Sports в Україні: де дивитися онлайн телеканалу

Що стосується травмованих, то лазарет київського Динамо порожній, хоча під питанням участь у грі лідерів команди Віктора Циганкова, який пропустив увесь передсезонний збір і зараз лише набирає кондиції та Беньяміна Вербича, котрий через пошкодження пропустив  останню гру проти Львова.

Під типанням участь у матчі центрбека Брюгге Брендона Мехела, який пропустив старт сезону через травму. А ось півзахисник Йорді Ванлерберге у матчі не зіграє напевне.

На матч проти Брюгге Хацкевич узяв 22 футболісти, залишивши у Києві Дениса Попова та Георгія Цітаішвілі.

Орієнтовні склади:

Брюгге: Хорват, Лоуренсо, Мітрович, Делі, Соболь, Рітс, Вормер, Деніс, Тау, Ванакен, Окереке.

Динамо: Бойко, Караваєв, Бурда, Кадар, Миколенко, Шепелєв, Сидорчук, Буяльський, Вербич, Родрігес, Соль.

Пряма мова:

Філіп Клеман (головний тренер Брюгге): "У нас є дуже гарне уявлення про нинішне Динамо. Цього ранку у нас було ще одне командне зібрання, де нам допомагав Едуард Соболь, який грав в Україні.

Ми переглянули багато їх матчів. Брюгге має намір грати в той же футбол, що в перших турах нашого чемпіонату. Великих змін не буде"

Олександр Хацкевич (головний тренер Динамо): "Звичайно, ми стежимо за Брюгге з того моменту, як нам випав жереб. Зрозуміло, що двох гравців команда продала. Плюс придбали досвідченого воротаря, який грав в Лізі чемпіонів і англійській прем'єр-лізі. Хто буде завтра грати, це буде залежати від головного тренера".

Сергій Сидорчук (капітан Динамо): "Настрій бойовий після складних ігор, які були. Налаштовуємося на завтрашню гру, але пам'ятаємо, що такі протистояння складаються з двох матчів. Будемо на цьому акцентувати увагу.

Ми зосереджені на майбутніх іграх саме з Брюгге. Чи буде Динамо задоволене нічийним результатом? Ні, в моїх словах не було натяку на це. Я мав на увазі, що такі матчі відрізняються від чемпіонату країни. Це - Ліга чемпіонів. Як би ми завтра не зіграли, у Києві не може бути якихось прохідних ігор".

  Актуально: Брюгге - Динамо: онлайн-трансляція

Цікаві факти:

  • Динамо та Брюгге вперше зустрінуться між собою
  • Динамо 8 разів грало з представниками Бельгії у єврокубках. В активі киян лише 3 перемоги при 5 поразках. Різниця м'ячів 15:16.
  • Протистояння Динамо з бельгійськими командами проходять у безкомпромісній боротьбі - у 8 зіграних матчах жодної нічиї.
  • Безпосередньо у Лізі чемпіонів Динамо лише одного разу перетиналося з представником Бельгії. У сезоні 2010/11 років кияни двічі перемогли Гент в 3 кваліфайраунді - 1:3 у гостях і 3:0 вдома.
  • Динамо не дуже вдало грає з бельгійськими командами на виїзді - 1 перемога при 3 поразках.
  • Брюгге має велику історію протистоянь українським клубам. Віце-чемпіон Бельгії 13 разів перетинався з представниками України. 3 матчі виграли бельгійці, 4 перемоги в активі українських команд, ще 6 матчів завершилися внічию. Різниця м'ячів 17:15.
  • У Лізі чемпіонів Брюгге зустрічався виключно з донецьким Шахтарем - 3 нічиї та 1 поразка.
  • Переможець пари Брюгге - Динамо продовжть свої виступи в Лізі чемпіонів, де у раунді плей-оф зіграє з переможцем пари Базель / ЛАСК.
  • Переможений зіграє в раунді плей-оф Ліги Європи.

Прогноз Чемпіона: 2:1

Коментарі ()