Українська правда

Турнір PFL у Саудівській Аравіі – фіаско: порожня арена, багато реклами та слабкі бої

Instagram
Турнір PFL у Саудівській Аравіі – фіаско: порожня арена, багато реклами та слабкі бої

Вчора вночі відбувся "грандіозній" турнір PFL, який організація урочисто провела у Саудівський Аравії. У планах було зробити щось помпезне та утерти нос Дані Вайту з його UFC. На жаль, цього не сталося.

Вже з самого початку вечора боїв телеглядачам вʼїлася реклама поєдинку мій Нганну та Феррейрою, яку крутили кожні 5 хвилин, наче ми всі забули, навіщо увімкнули трансляцію.

Промоушен так хотів продати свій турнір через "зустріч титанів", що зібрав найбільш сумний кадр з усіх, що можна було. Билося багато "нейтральних" росіян, брати зірок UFC та навіть легендарна Кріс Сайборг, якій, на секундочку, 39 років!

Якість поєдинків була просто жахлива. Майже у кожному поєдинку бійці боялися бити один-одного, боючись бути виробленими при великому натовпі та саудівський "шишках". Можна було не перейматися – фанатам було все одно, бо вони чекали тільки на Нганну.

Перед тим, як описати цей бій, варто звернути увагу на те, що "легендарний" турнір PFL не набрав повну арену. Організатори замахнулися на вечір боксу Усик – Фʼюрі, проте вийшло щось незрозуміле та кострубате.

Одна із причин провалу – виставковий турнир із тенісу, в якому брали топи та легенди. Джокович, Надаль, Сіннер та Алькарас. Історично склалося так, що теніс – спорт для багатий. Він більш престижний, тому і зірковий народ іде саме туди. Ще й біда у тому, що матч за кубок йшов ПАРАЛЕЛЬНО із хайповий Нганну. Вибачте PFL, тут шишки більш серйозні зібралися.

Саме тому арена і була наполовину порожня. Навіть приїзд Роналду з сином не зміг врятувати цю подію, бо банально нікому не цікаво дивитися на промоушен, який слабкіший за Bellator. Хіба що Нганну якось зумів заповнити арену, покликавши "на шару" своїх друзів та родину із Камеруну.

Відверто кажучи, саме амбіції гублять зараз PFL. Організація намагається хайпувати як тільки можна, запрошуючи зірок спорту, легенд UFC, хайпових блогерів і тд, але все йде шкереберть. Навіть зараз після поєдинку промоушен "накидує на вентилятор", публікуючи реакцію Джона Джонса на бій Френсіна Нганну. Навіщо, якщо цього поєдинку вже точно не буде?

Що стосується "битви титанів", то це дуже слабка реалізація того, що було задумано. PFL розкручувало того Феррейру усіма можливими способами, наголошуючи на тому, що він – досконалий боєць. Але ця "досконалість" не витримала і раунду у клітці із "хижаком".

Згадаємо бій між Нганну та Ганом, останній титульний поєдинок Френсіса у межах UFC. Тоді камерунець показав, що відверто боїться опонента, пішовши у боротьбу, але от незадача – нічого у партері в нього не вийшло. Чемпіон просто "залежав" свого суперника і тріумфально пішов від Дани Вайта.

А тепер прокрутимо трохи вперед та згадаємо зустріч того ж Джона Джонса із Сирілом Ганом. За скільки там закінчився бій? "Кістлявий" задушив перший номер рейтингу за трохи більше ніж 2 хвилини. На те, щоб вижити у Нганну пішло 25 хвилин. Які ще можуть бути порівняння?

Короче кажучи, PFL просто допомагає заробляти зіркам гроші, йдучи на будь-які колаборації заради грошей. Організація вірить у те, що стане другим UFC. Нехай щастить, а ми зачекаємо на майстер-клас від Дани Вайта, який вже наступної суботи проведе свій номерний турнір в ОАЕ.

PFL реакція Франсіс Нганну