Українська правда

Магія Бернабеу: Реал за 4 хвилини перевернув хід матчу з Баварією і вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Владислав Уткін — 9 травня, 00:03
Магія Бернабеу: Реал за 4 хвилини перевернув хід матчу з Баварією і вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Мадридський Реал здобув перемогу над мюнхенською Баварією та вийшов у фінал Ліги чемпіонів сезону-2023/24.

Поєдинок завершився з рахунком 2:1. В першому таймі команди обмінялись небезпечними моментами. Спочатку вінгер Баварії Гнабрі увірвався ліворуч у штрафний майданчик, але не зміг віддати точну передачу на Кейна на дальню стійку. Через декілька хвилин відповів Реал. Вінісіус Жуніор отримав м'яч у центрі штрафної, пробив та влучив у стійку. М'яч відскочив до Родріго, який пробив у дотик, але Мануель Ноєр встиг зреагувати та забрав м'яч. У другій частині тайму "вершкові" продовжили тиснути, але рахунок так і залишився сухим.

У другому таймі малюнок гри не змінився. Реал створював чимало небезпечних моментів, проте першою забила Баварія. Альфонсо Дейвіс пройшов по лівому флангу, прибрав під праву ногу та точно пробив у дальній кут воріт.

Реал одразу побіг відіграватися. Несамовитий тиск "вершкових" вдалось конвертувати у гол лише на 88 хвилині. Вінісіус пробив з-за меж штрафного майданчика - Ноєр не зміг зафіксувати м'яч у руках, а Хоселу, який з'явився на полі 7 хвилинами раніше, добив круглого в сітку.

Здавалось, що все йшло до екстратаймів, але на 90+2 хвилині Хоселу зробив неймовірне та перевернув поєдинок, оформивши дубль.

Слід додати, що кінцівка поєдинку була затьмарена суперечливим рішенням польських арбітрів. На 103-й хвилині бригада Шимона Марчиняка не дала дограти момент, зафіксувавши офсайд у Маттейса де Ліґта.


«Це ганьба. Лінійний суддя перепросив у мене й сказав, що помилився», — поскаржився після гри нідерландський захисник Баварії.

Ліга чемпіонів
1/2 фіналу, матч-відповідь
8 травня

Реал — Баварія 2:1 (за сумою двох матчів — 4:3)

Гол: 0:1 — Дейвіс 68, 1:1 — 88 Хоселу, 2:1 — 90+2 Хоселу

Реал: Лунін, Карвахаль, Начо, Рюдігер, Менді, Кроос (Модрич 70), Тчуамені (Камавінга 70), Беллінгем (Міліато 100), Вальверде (Діас 81), Родріго (Хоселу 81), Вінісіус Жуніор

Баварія: Ноєр, де Лігт, Даєр, Кімміх, Гнабрі (Дейвіс 27), Сане (Кім 76), Лаймер, Павлович, Мазрауї, Мусіала (Шупо-Мотінг 85), Кейн (Мюллер 85).

Відтак Реал став другим фіналістом ЛЧ. Суперником мадридців стане Боруссія Дортмунд, яка переграла ПСЖ та вперше за 11 років вийшла до фіналу ЛЧ.

Зазначимо, що "вершкові" зіграють у вирішальній грі найпрестижнішого єврокубку у 18-й раз. На даний момент у них 14 перемог та 3 поразки.

Фінал Ліги чемпіонів цього сезону проведуть 1 червня 2024 року на стадіоні "Вемблі" у Лондоні.

Баварія Ліга чемпіонів Реал Мадрид