Українська правда

Леоненко: Де ж наші чемпіони світу на дорослому рівні? Ми просто вміємо дорого втюхувати наших футболістів

Игорь Чернявский — 4 липня, 13:28
Леоненко: Де ж наші чемпіони світу на дорослому рівні? Ми просто вміємо дорого втюхувати наших футболістів

Колишній нападник Динамо Віктор Леоненко вважає, що більшість українських футболістів переоцінені.

Про це він розповів у інтерв’ю "Збірній".

"Як правило, ми на рівні молоді виступаємо добре. Але де ж наші чемпіони світу на дорослому рівні? Хороший приклад – хлопець на букву "С", який два голи у фіналі забив. Де зараз Супряга? Звичайно, я вболіватиму за збірну України, але не треба вважати, що ми сильніші за всіх. Перед Євро всі говорили, що ми сильніші за румунів, а в підсумку отримали 0:3.

Збірна України дорожча за складом на Transfermarkt? Просто ми вміємо дорого втюхувати наших футболістів. З одного боку – це добре, а з іншого – коли так втюхують, то потім ганьблять країну і клуб. Крім Циганкова і Довбика, у складах своїх клубів ніхто серйозно не грає. Хоча Довбик із такою грою на Євро далеко не поїде.

За Шапаренка дають 10-15 мільйонів, а Динамо просить 100. Відчуваєте різницю? Мені здається, за нього потрібно ще доплатити, щоб поїхав після його слабкого виступу на чемпіонаті Європи", – сказав Леоненко.

Зазначимо, що Довбиком наразі цікавиться Мілан, а до Шапаренка проявляє інтерес Лаціо. На Євро-2024 Артем не зміг завдати жодного удару в площину воріт і потрапив у збірну розчарувань групового етапу, а Микола "витягнув" матч зі Словаччиною, відзначившись голом та асистом.

Збірна України з футболу Віктор Леоненко Віктор Циганков Микола Шапаренко Артем Довбик Владислав Супряга