Українська правда

Беллінгем отримав одноматчеву дискваліфікацію через непристойний жест

Андрій Яросименко — 5 липня, 14:40
Беллінгем отримав одноматчеву дискваліфікацію через непристойний жест

Півзахисник збірної Англії Джуд Беллінгем таки отримав дискваліфікацію на один матч через некультурний жест під час святкування голу в матчі 1/8 фіналу Євро-2024 проти Словаччини.

Про це повідомляє УЄФА.

Беллінгема дискваліфіковано на один матч під егідою УЄФА, але покарання не виконується негайно, а підлягає випробувальному терміну в 1 рік. Тобто футболіст зможе зіграти в наступних матчах чемпіонату Європи, якщо не порушить умови дискваліфікації. Також футболіст має заплатити штраф у розмірі 30000 євро.

Нагадаємо, Гравець продемонстрував непристойний жест, провівши рукою біля паху в бік уболівальників. Сам він написав, що це було внутрішнім жартом, адресованим до деяких близьких друзів, які були на грі.

Раніше Bild повідомляв, що футболісту вдасться уникнути покарання на Євро-2024.

Минулого сезону Джуд вже був відсторонений від матчу Ла Ліги через зневажливе ставлення до арбітра, хоча півзахисник заперечував будь-які порушення.

Напередодні стало відомо, що лідера збірної Туреччини Меріха Демірала дискваліфікують через святкування голу у ворота збірної Австрії.

В 1/4 фіналу Євро-2024 збірна Англії зіграє зі збірною Швейцарії. Гра відбудеться 6 липня о 19:00 за київським часом. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію.

збірна Англії з футболу Збірна Швейцарії з футболу Євро-2024 з футболу Джуд Беллінгем