Українська правда

Рома – Динамо: анонс матчу основного етапу Ліги Європи

ФК Динамо Київ
Рома – Динамо: анонс матчу основного етапу Ліги Європи

У четвер, 24 жовтня, київське Динамо проведе другий матч у Лізі Європи сезону-2024/25. Суперником "біло-синіх" у другому турі основного етапу буде італійська Рома. Зустріч відбудеться на арені "Стадіо Олімпіко" в столиці Італії, стартовий свисток пролунає о 19:45 за Києвом. Чемпіон проведе текстову трансляцію зустрічі.

Рома

Влітку римський клуб витратив на трансфери майже 100 мільйонів євро, підписавши аж 12 новачків, у тому числі нападника збірної України Артема Довбика. Причому за 27-річного українця Рома заплатила іспанській Жироні понад 30 мільйонів євро. Усіх новобранців було запрошено під Даніеля Де Россі, якого в підсумку було звільнено після провального старту сезону, а на його місце запросили Івана Юрича.

Під керівництвом хорватського фахівця команда виборола першу перемогу в Серії А, а за нею і другу. Однак радість уболівальників тривала недовго, оскільки на старті Ліги Європи "вовки" не змогли перемогти іспанський Атлетик із Більбао (0:0), а потім взагалі несподівано програли шведському Ельфсборгу (0:1), хоча мали перевагу в ході зустрічі.

Після цього у чемпіонаті римляни не втримали перемогу над Монцою (1:1) і програли вдома Інтеру (0:1). Цікаво, що в ЗМІ з'явилися чутки, що керівництво клубу хоче звільнити Юрича та повернути Де Россі. Загалом ситуація у Ромі залишає бажати кращого...

Артем Довбик (у центрі)

Артем Довбик (у центрі)

Getty Images

Що стосується Артема Довбика, то наш земляк встиг провести за Рому 10 матчів, у яких забив чотири голи й віддав одну результативну передачу. У вищому дивізіоні чемпіонату Італії столична команда посідає лше 10 місце, набравши за 8 турів скромні 10 очок.

Динамо

Команда Олександра Шовковського в минулому сезоні програла чемпіонську гонку в Українській Прем'єр-лізі донецькому Шахтарю, вчергове здобувши срібні медалі. Статус віцечемпіона України дозволив Динамо поборотися за Лігу чемпіонів у кваліфікаційних раундах, які виявилися занадто складною перешкодою.

Хоча початок цьогорічної єврокубкової компанії вийшов багатообіцяючим. Спочатку кияни двічі розгромили принципового суперника – сербський Партизан (6:2, 3:0), потім залишили за бортом турніру шотландський Рейнджерс (1:1, 2:0). Однак отримати квиток в основний етап Ліги чемпіонів завадив австрійський Зальцбург (0:2, 1:1).

Тож Динамо вилетіло в Лігу Європи, де стартувало вкрай невдало. Спершу кияни розгромно поступилися італійському Лаціо (0:3), а згодом зазнали поразки від німецького Гоффенгайма (0:2). При цьому "біло-сині" досі не забивали в основному етапі євросезону.

В Українській Прем'єр-лізі підопічні Шовковського виступають поки досить вдало, здобувши 8 перемог та 1 раз зігравши внічию у дев'яти поєдинках. Саме Динамо одноосібно очолює турнірну таблицю, випереджаючи Олександрію, Полісся та Шахтар відповідно на 2,4 та 6 балів.

ФК Динамо Київ

Історія зустрічей

Історія протистоянь Динамо та Роми налічує чотири зустрічі, на рахунку обох клубів по дві перемоги. Цікаво, що в 2004 році зустріч на "Стадіо Олімпіко" між Ромою та Динамо стала одним із найскандальніших матчів Ліги чемпіонів в історії. На останніх секундах першого тайму, за рахунку 1:0 на користь киян, італійці залишилися вдесятьох: французький легіонер Філіпп Мексес навмисне вдарив по нозі Маріса Верпаковскіса, і рефері показав червону картку французові.

Розлючені вболівальники Роми почали жбурляти підручні предмети на поле: пляшки, монети, петарди й навіть мобільні телефони. І щойно Андерс Фріск дав свисток на перерву та попрямував до роздягальні, хтось зі вболівальників Роми влучив арбітра запальничкою, яка йому розбила до крові голову. Через 40 хвилин Фріск, якого вдалося привести до тями, оголосив про припинення матчу. Ромі в результаті зарахували технічну поразку 0:3 і зобов'язали провести два домашні матчі без глядачів.

Це був перший недограний матч в історії Ліги чемпіонів, а також єдиний перерваний через травму арбітра єврокубковий поєдинок.

Орієнтовні склади

Рома: Свілар – Ндіка, Манчіні, Ермосо, Челик, Коне, Крістанте, Ангеліньо, Дібала, Пеллегріні, Довбик.

Динамо: Бущан – Тимчик, Попов, Михавко, Дубінчак, Бражко, Шапаренко, Буяльський, Кабаєв, Караваєв, Ванат.

Де дивитися

Дивитися матч онлайн в Україні можна на медіасервісі MEGOGO. Перегляд буде доступний за передплатами "Максимальна", "Спорт" або "Оптимальна".

Прогноз букмекерів

Зауважимо, що за версією бейтингового оператора FAVBET, фаворитом протистояння є Рома. Фавбет дає такі коефіцієнти на матч:

Перемога Роми – 1,65;

Нічия – 4,05;

Перемога Динамо – 5,30.

Прогноз Чемпіона

Нічия – 1:1.

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.

  • ТОВ "БУКМЕКЕРСЬКА КОМПАНІЯ "ФАВБЕТ". Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення букмекерської діяльності від 28.12.2022, видана згідно з рішенням КРАІЛ № 433 від 13.12.2022 та Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино в мережі Інтернет від 20.04.2021, видана згідно з рішенням КРАІЛ № 137 від 05.04.2021, зі змінами.
анонс Динамо Київ Ліга Європи Рома Ліга Європи-2024/25