Українська правда

Сайнс здобув впевнену перемогу на Гран-прі Мексики

Станіслав Лисак — 27 жовтня, 23:48
Сайнс здобув впевнену перемогу на Гран-прі Мексики
F1

Пілот Феррарі Карлос Сайнс-молодший завоював перемогу на 20-му етапі чемпіонату Формули-1 сезону 2024 року – Гран-прі Мексики. Ця перемога стала для нього четвертою в кар'єрі та другою цього року.

Іспанському гонщику Скудерії вдалося впевнено фінішувати попереду колишнього партнера по Макларену Ландо Норріса та напарника Шарля Леклера.

Гонка на автодромі імені братів Родрігес розпочалася з аварії між Александром Албоном та Юкі Цунодою, яка завершилася сходом обох пілотів.

Через успішний старт Макс Ферстаппен став лідером гонки і нідерландцю вдалося зберегти лідерство після рестарту. Карлос Сайнс зумів обійти лідера чемпіонату на дев'ятому колі, після чого в нідерландця почалася боротьба з Ландо Норрісом.

Уже на десятому колі британський гонщик атакував Ферстаппена і вирвався ненадовго вперед, контратака Макса виявилася успішною, хоч і не в межах правил, лідер Ред Булл отримав 20 секунд штрафу, а ситуацією скористався Шарль Леклер, який вирвався на другу сходинку.

На 16 колі гонки зійшов пілот Астон Мартін Фернандо Алонсо, для якого цей етап став 400-м у кар'єрі.

Ферстаппен з передостанньої позиції почав свій прорив до десятки. Наступний цікавий момент в гонці відбувся на 63 колі. Шарль Леклер через колових підпустив близько Ландо Норріса та помилився під натиском британця, ледь не втративши болід в останньому колі.

Зазначимо, що після цього етапу Феррарі обійшли Ред Булл у Кубку конструкторів, а також наблизилися до Ред Булл. У боротьбі за чемпіонство в особистому заліку Ландо Норріс наблизився до Макса Ферстаппена. Британець заробив на цьому етапі 18 очок, а нідерландець – 8.

Результати Гран-прі Мексики

  1. Карлос Сайнс (Фераррі)
  2. Ландо Норріс (Макларен)
  3. Шарль Леклер (Фераррі)
  4. Льюїс Гамільтон (Мерседес)
  5. Джордж Рассел (Мерседес)
  6. Макс Ферстаппен (Ред Булл)
  7. Кевін Магнуссен (Хаас)
  8. Оскар Піастрі (Макларен)
  9. Ніко Гюлькенберг (Хаас)
  10. П'єр Гаслі (Альпін)
  11. Ленс Стролл (Астон Мартін)
  12. Франко Колапінто (Вільямс)
  13. Естабен Окон (Альпін)
  14. Вальттері Боттас (Кік Забуер)
  15. Чжоу Гуаньюй (Кік Заубер)
  16. Ліам Лоусен (РБ)
  17. Серхіо Перес (Ред Булл)

Не фінішували

  • Юкі Цунода (РБ)
  • Александр Албон (Вільямс)
  • Фернандо Алонсо (Астон Мартін)

Нагадаємо, напередодні пілот Феррарі Шарль Леклер здобув впевнену перемогу на Гран-прі США в Остіні. Ця перемога стала для монегаска третьою за сезон.