Українська правда

Геращенко: Ця нагорода — для нашої країни

Олександр Булава — 10 червня, 11:20
Геращенко: Ця нагорода — для нашої країни

Ірина Геращенко присвятила Україні бронзову медаль на чемпіонаті Європи з легкої атлетики у стрибках у висоту.

Про це спортсменка розповіла в коментарі Суспільне Спорт.

"Вдячна за підтримку. Відчуваю її, розумію, що ще не реалізувалася. У фіналі робили все від себе залежне, гадаю, це було помітно, бо у самої емоції через край, і нерви на межі. Але я працювала, це найголовніше, і продовжую це робити, поки здоров'я дозволяє.

Ця нагорода — для нашої країни. Бо я розуміла, скільки людей мене підтримують, зокрема серед військових, хлопці та дівчата, що служать. Коли я розумію, наскільки їм там важко, то я взагалі мовчу. Я просто відпочивала у секторі. Всім чоловікам та жінкам, які за нас там, завдяки яким ми можемо стрибати. Ця медаль була необхідна для моїх батьків, тренера, чоловік мене завжди підтримує. Команда велика, зокрема і всі наші українці. Сподіваюся, що ця нагорода не остання", — сказала Геращенко.

Нагадаємо, Україна здобула подвійний подіум на чемпіонаті Європи з легкої атлетики у жіночих стрибках у висоту — Ярослава Магучіх виборола золото, а у Геращенко — бронза.

Для Ірини — це перша нагорода на чемпіонаті Європи з легкої атлетики на відкритому повітрі. До цього у неї в активі було срібло чемпіонату Європи-2021.

Ірина Геращенко