Головне

Костюк розповіла, як розрізняє українців та росіян за кордоном

21.04.2024 21:48 1543 0
Костюк розповіла, як розрізняє українців та росіян за кордоном
Фото - Jimmie48 Photography

Українська тенісистка Марта Костюк (27) розрізняє українців та росіян за кордоном за допомогою вигуку "Слава Україні".

Про це вона розповіла на пресконференції після програного фіналу турніру WTA 500 у Штутгарті від представниці Казахстану Єлєни Рибакіної (4). 

"Те, що я сказала наприкінці це "Слава Україні!" Це вираз, який ми говоримо в Україні. Ми говоримо "Слава Україні", а люди відповідають: "Героям слава". Я і раніше це теж говорила, але це стало більш поширеним, коли почалася війна.

Наприклад, особисто я так впізнаю українців закордоном. Тому що, скажімо, коли ми в Монако, а там багато росіян, звісно, й українців. І якщо я бачу когось, кого я вважаю українцем, я кажу: "Слава Україні!" Якщо вони не відповідають, я точно знаю, що це росіяни", — сказала Костюк.

Нагадаємо, Костюк на шляху до вирішального матчу на Porsche Tennis Grand Prix за понад три години перемогла німкеню Лауру Зігемунд (84) — 6:3, 6:7(4), в другому колі неймовірним чином здолала китаянку Чжен Ціньвень (7), відігравши 5 матчболів, — 6:2, 4:6, 7:5, а далі створила емоційний камбек проти американки Коко Ґофф (3), реалізувавши 8-й матчпойнт — 3:6, 6:4, 7:6(6). Марта за три дні провела на корті 8,5 годин, після чого провела приблизно півторагодинний півфінал проти чешки Маркети Вондроушової — 7:6(2), 6:2.

Додамо, що цього ж дня інша українка Дарія Снігур виграла хардовий турнір у Франції.

Коментарі ()