Головне

Палкін: Судаков точно перейде до топового європейського клубу цього літа

17.04.2024 13:50 6680 0
Палкін: Судаков точно перейде до топового європейського клубу цього літа

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін вважає, що півзахисник команди Георгій Судаков змінить клуб у літнє трансферне вікно.

Про це функціонер розповів порталу The Standard.

"У це літнє вікно у нього є великий шанс перейти у якийсь з великих клубів. У нас були деякі контакти з великими клубами, деякі з них не ведуть з нами прямих переговорів, але приглядаються до ситуації, що складеться влітку. Він точно перейде до топового європейського клубу цього літа", — заявив гендиректор Шахтаря.

Джерело зазначає, що "гірники" попросять за талановитого футболіста щонайменше 60 млн фунтів стерлінгів, що трохи менше за суму, яку Челсі віддав за іншого вундеркінда Шахтаря Михайла Мудрика — 62,5 млн фунтів стерлінгів.

"Я сказав Наполі в січні, що вони можуть отримати його за 50 млн євро плюс бонуси, і вони запропонували 40 млн євро, але я сказав їм, що вони повинні закрити угоду зараз або втратити цей унікальний шанс.

Зараз трансфер Судакова коштуватиме не 50 мільйонів євро. У нас є набагато більше команд, які зацікавлені в угоді. Найбільший інтерес буде з боку англійських клубів. Для мене Георгій стане одним з найкращих півзахисників Європи та світу. Ми не хочемо, щоб клуби шукали знижки, тому що ми перебуваємо у стані війни. Прикладом є перехід Мудрика. Ми досить сильні", — додав Палкін.

Функціонер зауважив, що Михайло Мудрик потребує підтримки, щоб досягти нового рівня, а також прояснив ситуацію з переходом ексгравця донеччан Манора Соломона в Тоттенгем.

 "Ми не просимо грошей у Тоттенгема. Ми просимо хорошу відступні на майбутнє. Якщо ви продасте його за хороші гроші, обидві сторони щось отримають. Те, що вони пропонують нам лише 10 відсотків відступних — це неповага. Це виглядає так, ніби вони не поважають футбольні цінності або те, що відбувається в Україні.

Я апелюю до моральної сторони, тому що якщо ми не знайдемо рішення, ми будемо змушені звернутися до суду, до юридичної сторони. Я хочу звернутися до Даніеля Леві, щоб закликати його підтримувати цінності футбольної сім'ї", — сказав Палкін.

Раніше повідомлялося, що Тоттенгем влітку 2024 року планує підписати Судакова. Також інтерес до футболіста проявляють Наполі, Інтер та Ювентус, проте італійські клуби навряд чи потягнуть трансфер гравця через фінансові запити Шахтаря.

Нагадаємо, в межах 24 туру УПЛ донецька команда у меншості мінімально перемогла полтавську Ворсклу. Наразі підопічні Маріно Пушича посідають першу сходинку в турнірній таблиці та випереджають друге Динамо на 4 очки.

Коментарі ()