Українська правда

Український режисер виграв Міжнародну телевізійну премію "Еммі" за серіал про Шахтар

Микола Дендак — 22 травня, 07:42
Український режисер виграв Міжнародну телевізійну премію Еммі за серіал про Шахтар

Документальний серіал про Шахтар "Football must go on", знятий українським режисером Володимиром Мулою та британцем Алексом Ґейлом на замовлення Paramount+, отримав нагороду Sports Emmy Awards.

Ця премія є телевізійним аналогом Оскара та вручається за найкращий американський спортивний телепроєкт. Вона підпорядковується "Emmy" — найвищій телевізійній нагороді Америки.

Серіал "Football must go on" розповідає про фізичний та психологічний стан українських футболістів донецького Шахтаря у період їхньої участі в Лізі чемпіонів на тлі війни, що руйнує країну.

"Насправді це велика перемога для України, тому що ніхто не вірив, навіть з топових американських продюсерів, що в такій складній номінації, де стоять дуже потужні проєкти, як серіал про Формулу-1, віддадуть перемогу саме нам.

І це була дійсно приємна несподіванка, що проєкт про Україну, в такий непростий для країни час, переможе. В такий непростий час нас підтримали. Я вітаю всіх українців, вітаю наших хлопців на передовій. Це дуже класна історія, яка не просто мотивує, а й показує, що про Україну не забули, про Україну пам'ятають і підтримка України у світі є абсолютно на всіх фронтах" — сказав Мула в ексклюзивному коментарі Чемпіону.

У номінації «Outstanding documentary series – serialized» робота Мули обійшла "Formula 1: Drive to Survive", "Quarterback" від Netflix, "Monster Factory" від Apple TV та роботу HBO Max "Hard Knocks".

Зазначимо, що в доробку Володимира Мули також є спортивні фільми "Нація футболу" та ЮКІ (історія 10 вихідців з України, які стали володарями Кубка Стенлі).

Шахтар