Українська правда

Джокович здобув своє перше золото після перемоги над Алькарасом у фіналі тенісного турніру на Олімпіаді-2024

Андрій Яросименко — 4 серпня, 18:03
Джокович здобув своє перше золото після перемоги над Алькарасом у фіналі тенісного турніру на Олімпіаді-2024

Сербський тенісист Новак Джокович (2) здолав іспанця Карлоса Алькараса (3) у фіналі тенісного турніру одиночного чоловічого розряду на Олімпійських іграх 2024.

Гра тривала 2 години 54 хвилини та завершилася з рахунком 7:6(3), 7:6(2). Обидва тенісисти не програли жодної своєї подачі, тому доля сетів вирішувалася на тайбрейках, де Джокович не залишив шансів своєму супернику.

Серб допустився двох подвійних помилок (одна в Алькараса) та відіграв 8 з 8 брейкпойнтів (6 із 6 у суперника).

Олімпійські ігри-2024 — Париж, Франція
Одиночний розряд
Фінал, 4 серпня

Новак Джокович (Сербія) — Карлос Алькарас (Іспанія) 7:6(3), 7:6(2)

Джокович у вирішальний матч пробився після звитяги над Лоренцо Музетті. Раніше по турнірній сітці серб пройшов Стефаноса Ціціпаса, Домініка Кепфера, Рафаеля Надаля та Меттью Ебдена.

Іспанець вийшов у фінал Олімпіади в Парижі, перегравши Фелік Оже-Альяссіма. Раніше турнірною сіткою він пройшов Томмі Пола, Романа Сафіулліна, Таллона Грікспура і Хаді Хабіба.

Зазначимо, що це п'ята Олімпіада в кар'єрі Новака, і перша золота медаль. До цього в нього була лише бронза Ігор-2008 у Пекіні.

Для Карлоса ці Олімпійські ігри стали дебютними. У червні він виграв Ролан Гаррос, після чого захистив титул чемпіона Вімблдона, де здолав саме Джоковича. Раніше він вилетів з олімпійського парного турніру, в якому грав у команді з Рафаелем Надалем.

Нагадаємо, напередодні 21-річна китаянка Чжен Ціньвен (7) обіграла хорватку Донну Векич (21) у фіналі одиночного жіночого розряду Олімпіади-2024.

великий теніс Новак Джокович Париж-2024 Олімпійські ігри-2024 Олімпіада-2024 Карлос Алькарас